Sjovt, sikkert og katolsk: Katolske actionfigurer kommer på markedet

Sankt Mikael som action-figur. Nu lancerer et amerikansk firma helgener som action-figurer, så børn kan bringe dem med i legen. Foto: Billede fra actionsaints.com

Amerikansk filmskole vil producere slagkraftige helgener som actionfigurer

Den amerikansk baserede 'Kolbe Film School' har kastet sig ud i action-figurmarkedet. Under sloganet Sjovt, sikkert og katolsk er tre action-helgener i støbeskeen.

Uanset om det er med Sankt Mikael - ærkeenglen, Sankt Maximilian Kolbe eller Sankt Teresa, kan børn nu for alvor bekæmpe onde skurke i børneværelset med kristne helte.

Det har den internationale Kolbe Film School med serien 'Action Saints' nemlig gjort muligt.

I anledning af julen 2011 lancerede de et nyt, børnevenligt produkt, der henvender sig til kristne børn, som er trætte af at lege med porcelænshelgener og jernkrucifikser.

Action-helgener giver børn mulighed for selv at sætte vores tro i aktion. De giver dem mulighed for at spørge: 'Hvem er vores helte?', skriver firmaet om produktet på hjemmesiden.

Her argumenterer de også for, at helgenfigurer alt for længe har manglet i legetøjskassen, fordi det simpelthen har været for farligt at give de hellige mænd og kvinder til små børn på grund af materialerne, de var lavet af.

LÆS OGSÅ: Top 10 over sære religiøse produkter

En forælder fortalte blandt andet firmaet, hvordan han havde ladet sin lille søn lege med en ikke-børnevenlig figur af Sankt Mikael, hvorefter barnet ulykkeligvis havde knækket vingerne af Mikael og stukket sig selv på helgenens spyd.

Og må ikke berøres, er ikke det signal, man skal sende om helgenerne til børn, mener firmaet.

Disse helgener kan derimod: igangsætte børns fantasi, forkynde for dem og fjerne deres frygt for at ødelægge ting, som firmaet selv beskriver det.

Sankt Mikael er indtil videre den eneste af figurerne, der er produceret, men han beskrives også som legetøjskassens leder,:

Sankt Mikael leder de hellige engle, helgener og de kirkelige militær mod de onde kræfter mod kirken i dag, en sand helt i vores tid, hedder det blandt andet.

Hvem disse onde kræfter er, må man jo så selv finde ud af.

I hvert fald kan figurerne købes online til $12 stykket, for $11 stykket ved køb af to og kun $10 stykket ved køb af tre så kan de da holde lidt, må man formode.

Den bekymrede forælder med den stukne søn fortalte i øvrigt også, hvordan det stakkels barn måtte sove med et Jesusbarn, hvor hovedet og armene manglede.

Så det kan jo være, at action-helgenerne udvides til flere bibelske skikkelser inden længe.