Guide

Guide: 5 podcasts om religion og spiritualitet

Foretrækker du podcasts, der gør dig klogere på andre mennesker? Eller dokumentariske podcasts, der stiller skarpt på historiske begivenheder? Religion.dk guider dig til fem podcasts for enhver smag. Foto: Monkeybusiness Images/Panthermedia/Ritzau Scanpix

Når bladene skifter farve og det trækker op til storm, er der ikke andet for end at krybe ind under dynen med en varm kop te og en spændende podcast i ørerne. Religion.dk giver dig her en guide til fem forskellige podcasts for den religionsinteresserede

1) Podtail– Astropod
Har du nogensinde studeret stjernehimlen og tænkt over, hvad meningen med det hele er? Og har du måske overvejet, hvad stjernerne har at sige om dig og dit liv her på jorden? I podcasten 'Astropod' kan du få svar på mangt og meget, når veninderne og astrologi-nørderne Marianne Gellert og Amalie Bendixen giver dig en grundig indføring i stjernetegn og ascendanter.

2) DR podcast – De højere magter
I podcasten ’De højere magter’ inviterer journalisterne Anders Laugesen og Paula Larrain lytteren indenfor til nærværende samtaler om tro, eksistens og livets mysterier. I hvert afsnit inviteres to relevante gæster ind i studiet til at udfolde dagens emne, som berører alt fra spiritualitet og livsfaser til børneopdragelse og ægteskab.

3) 24syv podcast – Jeg er din Gud
I podcastdokumentaren ’Jeg er din Gud’ fortæller den danske professor Peter Elsass om sit første møde med Jonestown; byen, hvor den religiøse bevægelse People’s Temple holdt til indtil den tragiske Jonestown-massakre den 18. november 1978, hvor næsten tusind mennesker døde af forgiftning. I podcasten fortæller Peter Elsass blandt andet om sit møde med lederen af People’s Temple, Jim Jones, samt den læge, der blandede giften som endte livet for 918 medlemmer af People’s Temple.

4) Folkekirken podcast – Næstekaffe
Håb er det første emne, der tages op i folkekirkens podcast ’Næstekaffe’. I podcasten inviteres danske kendisser ind til en snak om alt det, der vedrører den menneskelige eksistens; tro, håb, tvivl, sorg, kærlighed og meget mere. Hør blandt andet hvornår Pelle Hvenegaard fandt meningen med livet, og hvorfor Lea Korsgaard mener, at fællesskaber forpligtiger.

5) Menneskebiblioteket podcast
Menneskebiblioteket er et bibliotek af levende mennesker. Ligesom på biblioteket, kan du hos menneskebiblioteket bliver klogere på verden, men i stedet for bøger kan man hos Menneskebiblioteket låne et menneske, der som en åben bog står klar til at fortælle deres egen livshistorie. I Menneskebibliotekets podcast kan du bl.a. møde jødiske Linda og muslimske Meryem, der fortæller om udfordringerne ved at være en del af en religiøs minoritet.

Foto: Free Photos /Pixabay
Foto: Lucas Pezeta /Pexels
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Bianca Gonçalves /Pexels
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix