Med troen på ferie

Se finalisterne til årets feriefoto 2019 her

Vinderbilledet af "Med troen på ferie" i 2018: En nonne i Assisi. Foto: Henrik Sørensen

Vi har fået rigtig mange gode bud på årets feriefoto under temaet "Med troen på ferie". Dommerpanelet har udvalgt ti billeder, og nu er det op til læserne at bestemme, hvilket billede der vinder

Opdatering: Afstemningen er nu slut, og vinderen er fundet. Stort tillykke til Inger Mellerup!

Igen i år fik vi mange flotte, kreative og interessante billeder fra læsernes ferie 2019. Det var derfor en svær proces at udvælge de ti finalister, der nu og frem til tirsdag den 13. august 2019 skal dyste om at vinde Kristeligt Dagblads store fotokonkurrence.

Dommerpanelet bestod af avisens designchef Ole Munk, cheffotograf Leif Tuxen, og Christine Lind Ditlevsen, digital redaktør på religion.dk, etik.dk og kristendom.dk.

Nu er det op til læserne at afgøre, hvilket feriefoto der er det bedste.

Se finalisterne herunder - og et stort tak til alle, der bidrog med deres fine og kreative billeder.

Randi Hundebøll: Corpus Christi-optog i landsbyen Spycimierzu i Polen, 20. Juni 2019. Blomsterne blev lagt til Kristi ære og blev fjernet igen ved dagens afslutning. De strakte sig i et fantastisk mønster to kilometer rundt omkring hele landsbyen.

Anette Broberg Knudsen: Billedet er en detalje fra katedralen i Reims i Nordfrankrig, der i ægte gotisk stil er udsmykket med et mylder af figurer. Her har vi Sankt Dionysios, der var den første biskop i Paris og led martyrdøden ved halshugning. Men ifølge legenden skete der det under, at den døde biskop rejste sig op og gik to mil med sit hoved i hænderne.

Folke Ramskov: Græsk ortodokse præster må gerne være gift. Så måske er det hans kone, som sidder og venter på, at han får læst avisen. Måske læser han den uden at købe. Det er billigere. Men så skal den også læses på stedet.

Janne Rude: Billede fra kapellet med den sorte Madonna ved pilgrimsstedet Rocamadour i Frankrig. Mor og datter sætter lys og beder et hil dig Maria.

Erik Nielsen: En sommerdag i Svendborg ved indgangen til Sct. Nicolai Kirke.

Inger Mellerup: Vi besøgte tidligere på sommeren Gergeti treenighedskirken fra det 14 århundrede i Georgien. Kirken ligger i 2170 meters højde, og vi var kommet dertil i jeep og på gåben. Det var varmt, alle var tørstige og søgte til det rindende vand.

Men inden det blev vores tur, måtte vi vente på denne herlige flok, der i disse smukke omgivelser åbenbart også vidste, hvor de kunne få vand.

Karsten Jervad: Hvert år indbyder Kirkens Korshær til en ugelang vandring et sted i Danmark. Denne gang var det på Djursland og Mols. Officielt kaldes det en Korshærs-vandring, men når jeg er medarrangør og liturg, kalder jeg det en pilgrimsvandring. Vi har liturgisk indhold både morgen, middag og aften, og ved middagstid tilstræber vi at finde en kirke til middagsandagten.

Denne gang var der ca. 30 deltagere hele ugen, og en del, som var med en dag eller to – frivillige og brugere i Kirkens Korshær, som vandrede op til 20 km. pr. dag. På billedet nærmer vi os Agri Kirke efter en formiddagsvandring i Mols Bjerge.

Leif Sonne-Mortensen: Billedet er taget ved Vesterkær Kirke i Ålborg den 27. juli 2019. Præsten er sognepræst Jens Ole Christensen fra Fredens-Nazareth Kirke på Østerbro i København. Billedet er taget umiddelbart efter, at Jens Ole Christensen har begravet sin far, der var sognepræst her i Vesterkær Kirke.

Billedet viser os sognepræsten som en del af vores liv midt i vores travle hverdag ved røde lys og vejarbejde. Billedet giver en fantastisk bekræftelse af, at præsten ikke er et usynligt og fjernt begreb i et støvet kirkerum, men en der lever med os.

Susan Højgaard Møller: Under vores familieferie, besøgte vi den smukke by Cervo, en kystby i Ligurien i provinsen Imperia ved den italianske Riviera i det nordlige Italien. Cervo ligger omkring 100 kilometer fra den franske grænse mod vest og 100 kilometer fra Genova mod øst.

På billedet er mine børn Ida og Mathias bjergtaget af de smukke loftsmalerier i kirken Giovanni Battista o dei Corallini i Cervo, Ligurien i Italien en tidlig ferieaften i juli. Børnene er meget optaget af de mange smukke og dramatiske malerier, figurer og loftsmalerier, hvor biblens fortællinger udfolder sig. Kirken er opført i det 17. og 18. århundrede af arkitekt G.B. Marvaldi. Byggestilen er barok.

Jette Abildtrup Perrier: "Englevinger" - den unge kvinde i den røde kjole er lige blevet døbt i Atlanterhavet i Loire-Atlantique i Frankrig. Veninden stod på stranden og tog imod hende, da hun kom op af havet.

Stem på dit favoritfoto på k.dk/stem.

Foto: Randi Hundebøll
Foto: Anette Broberg Knudsen
Foto: Folke Ramskov
Foto: Janne Rude
Foto: Karsten Jervad
Foto: Susan Højgaard Møller