Imam: Træk filmen tilbage

Islamfilmen kunne ikke være blevet til, hvis den ikke havde fået grønt lys fra myndigheder i USA, mener imam Kassem Rachid. Foto: Privatfoto

Vi muslimer er sure og vrede over krænkelser af vores profet Mohammad. Vi må reagere og udtrykke vores utilfredshed ved alle fredelige midler, siger imam Kassem Rachid

Hvad er din reaktion på filmen "Innocence of Muslims"?

"Min egen personlige reaktion på filmen er ikke mindre end udtalelsen fra USAs udenrigsminister Hillary Clinton: at filmen er ulækker. Filmen er med til at ødelægge forholdet mellem muslimerne og de kristne. Man har set tidligere ved Mohammedkrisen, hvor meget sådanne aktioner giver reaktioner og alligevel vælger man at gentage episoden."

"USA har kritiseret Danmark i forbindelse med Muhammedkrisen og nu gør de det samme. Filmen kunne ikke være blevet til, hvis den ikke havde fået grønt lys fra myndigheder i USA."

"Det undrer mig og alle muslimer, at USA kalder til samarbejde for at kæmpe imod terrorister på ene side, men på den anden side dræber, generer og sårer muslimerne i deres hjerter."

LÆS OGSÅ: Profeten Mohammad gjorde det bedre end os

"Vi har brug for, at folk i Vesten bliver mere voksne og lader være med at være dobbeltmoralske og bruge forskellig målestok. Man har ikke lov til at udtale sig om holocaust ellers bliver man dømt, men når det drejer sig om andre religioner, så er det som sædvanlig demokrati og ytringsfrihed."

"Hvis vi skal have det godt alle sammen og samarbejde, så skal vi respektere og acceptere vores forskelligheder, ellers havner vi i et liv, som vi ikke ønsker."

"Så jeg synes, at filmen skal trækkes tilbage, og at folk fra den vestlige verden skal komme med undskyldninger til muslimerne."

Hvordan vil du beskrive muslimers forhold til Muhammed, og hvor går din egen grænse for, hvad man kan sige, tegne og skrive om ham?

"Muslimers forhold til profeten Mohammed er fyldt med kærlighed, respekt og taknemlighed. Han er vores forbillede, han lever med os i vores dagligdag, lige meget hvor man som muslim opholder sig. Han lyser vores liv og vores hjerter op. Uden ham kunne vi ikke leve i dag."

"Muslimerne skal følge ham og hans udtalelser. Det er muslimernes pligt til at bevare, følge og beskytte ham og hans hadith."

"Mohammad er Guds bud til alle mennesker på jorden, han er fyldt med samme kærlighed og barmhjertighed som Jesus."

LÆS OGSÅ:Profeten Muhammed var ikke guddommelig

"Ifølge vores tro må man ikke på nogen måde tegne, lave sjov eller skrive dårligt om ham. Lige præcis som vores gud Allah. Men til gengæld må man gerne grine med ham, når man læser nogle af hans vittigheder."

"Man må gerne skrive, hvordan han var, hvad for et menneske, han var, hvordan han levede, hvordan han behandlede andre mennesker, som ikke var muslimer og så videre."

"Og det skal være sandt og ikke fyldt med løgn og falske historier, som man har gjort i nogle lande i Vesten."

Hvad mener du om reaktionerne, vi ser i Mellemøsten i disse dage?

"Selvfølgelig må vi reagere på filmen, som berører vores tro og profet. Det har vi pligt til at gøre. Men jeg er ikke enig i, at man skal bruge vold og overdrive sine reaktioner. Jeg er imod at brænde flag, angribe ambassader, og jeg tager meget kraftig afstand fra at slå folk ihjel."

"Jeg vil aldrig acceptere og finde mig i, at det går ud over menneskers liv. Mohammed ville ikke selv have accepteret det, hvis han var i live. Det er meget svært at styre folks reaktioner, men man må gøre sit bedste for at forhindre dem i at bruge vold."

"Vi muslimer er sure og vrede over krænkelser af vores profet Mohammad. Vi må reagere og udtrykke vores utilfredshed og vores vrede over filmen og dem, der har støttet den. Vi skal bruge alle fredelige midler, blandt andet medierne, skrive artikler og kontakte kanaler og bruge vores rettigheder og vores demokratiske system til at komme med vores holdning."

LÆS OGSÅ:Vesten må i gang med det hårde arbejde at forsvare sine egne værdier

"Men jeg synes, den bedste måde at forsvare vores profet på, er at følge hans ord og udtalelser, at rette vores liv efter det. At vores moral og etik følger hans hadith. At vise folk i Vesten Mohammeds barmhjertighed og kærlighed og respekt for mennesker. At være gode mennesker mod vores familie, mod vores naboer, og mod folk i vores samfund."

"At opføre sig ordenligt, at være åbne og hjælpe de andre og gøre et frivilligt stykke arbejde for dem, der har brug for hjælp. På denne måde skal vi vise, at vi følger Mohammeds vej."

Kassem Rachid er imam og panelist ved religion.dk.