Billedserie: Til indisk, bulgarsk og palæstinensisk muslimsk bryllup

Denne indiske kvinde er én ud af flere, der skal giftes på samme tid i et muslimsk massebryllup. Hende og hendes familie tilhører sandsynligvis en mindre velhavende del af samfundet. Foreninger i Indien arrangerer massebryllupper for sådanne familier, hvor hele 54 par kan blive viet på én gang.

Det muslimske bryllup har mange ansigter. Se eksempler på nogle af dem i denne billedserie og oplev bulgarsk bjergbryllup, indiske brude med rød henna og en jødisk-muslimsk ceremoni, der vakte stort postyr

Islam er det næststørste religiøse samfund i Danmark, og på verdensplan er trosretningen fordelt over stort set hele kloden.

Derfor findes der mange forskellige måder at fejre et bryllup på, alt efter om parrets familier eksempelvis har rod i en indonesisk, israelsk eller bulgarsk kultur.

Vielsesritualet er kun delvist fastlagt i islam, og der er mange forskellige måder, det kan udføres på.

Her viser vi eksempler på muslimske vielser, der under indflydelse fra forskellige kulturer har udformet sig vidt forskelligt. 

Hvidt skrud

Nygift og smilende bukker denne muslimske brud for sin mand i Kuala Lumper i Malaysia.

I Indonesiens hovedstad, Jarkarta, bliver et muslimsk par viet i en moske. Parret her var én ud af rigtig mange par, der stimlede sammen den dag for at blive viet på datoen 12/12/12. Det skulle give held. 

Vinterbryllup

I Bulgarien er der en bjerglandsby, der er berømt for sine bryllupsceremonier med en ganske speciel make-up til bruden. 

Bryllupperne bliver kun holdt i vintersæsonen. Alle indbyggere i byen, der i øvrigt hedder Ribnovo, er bulgarske muslimer. Det kommer sig af, at byen var besat af Det Osmanniske Rige helt frem til det 1700-tallet, hvilket betød, at alle var tvunget til at konvertere til islam. Derfor kaldes de også af og til ”folket der har lidt”. Oprindeligt var de kristne. Bruden her er klædt på bryllupsceremonien, der blev holdt i januar måned. 

Her kan man se, hvordan en bulgarsk brud får lagt make-up.

Kærlighed på tværs af religioner

En jødisk kvinde og en muslimsk mand bliver her bundet sammen af ægteskabsløftet i det konfliktfyldte land, Israel. Forud for brylluppet måtte israelsk politi blokere mere end 200 jødiske højre-aktivister, der protesterede mod tværreligiøse ægteskaber. Den jødiske kvinde konverterede til islam for at blive gift med sin udkårne. 

Men også mange demonstranter støttede op om dagen. 

Massebryllup

Muslimske kvinder i Indien har fået deres hænder tatoveret med henna til massebryllup. 

To muslimske brude griner sammen før deres ceremoni til massebryllup i Indien. 

Også palæstinensere holder massebryllup. Her kan man se ét ud af 49 par, der vies sammen. Når brudeparrene går forbi den kæmpe mængde af bryllupsgæster, klapper gæsterne højt. Bagefter skal alle parrene danse i en klynge på gulvet. 

Brude og gomme danser til det palæstinensiske massebryllup. 

– Foto: ADEK BERRY/Scanpix
– Foto: Samsul Said/Scanpix
– Foto: DIMITAR DILKOFF/Scanpix
– Foto: Stoyan Nenov/Scanpix
– Foto: Ammar Awad/Scanpix
– Foto: Ammar Awad/Scanpix
– Foto: Amit Dave/Scanpix
– Foto: Sam PANTHAKY/Scanpix
– Foto: JAAFAR ASHTIYEH/Scanpix
– Foto: JOSEPH EID/Scanpix