Debat

"Jeg skal nonfirmeres, fordi jeg ikke tror på Gud"

Da jeg var yngre, troede jeg på Gud, og jeg gik i kirken hver søndag og sang i kor. Jeg bad også til Gud, men som jeg blev ældre, begyndte jeg at tro mere på, at universet har skabt alt levende og ikke Gud, skriver 14-årige Steffen Olesen, der har valgt at blive nonfirmeret. Foto: Privat.

Jeg kan ikke se grunden til at blive konfirmeret, når Gud bare er en person, man har opdigtet for at skabe en religion, skriver 14-årige Steffen Olesen, der snart skal nonfirmeres. Han glæder sig især til for første gang at se hele sin familie samlet til en fest

Hvorfor skal du nonfirmeres?

Jeg skal nonfirmeres, fordi jeg ikke tror på Gud, og fordi jeg ikke kan se grunden til at blive konfirmeret, når Gud bare er en person, man har opdigtet for at skabe en religion.

Hvad betyder det for dig at blive nonfirmeret?

Festen er ikke kun for gavernes skyld eller for alt det andet. Grunden til, jeg holder min nonfirmationsfest, er, at jeg på den dag møder en masse af min familie, som jeg aldrig har mødt før. Det vil være første gang, hele vores familie er samlet alle sammen på én gang.

Har du hele tiden vidst, at du ville nonfirmeres?

Da jeg var yngre, troede jeg på Gud, og jeg gik i kirken hver søndag og sang i kor. Jeg bad også til Gud, men som jeg blev ældre, begyndte jeg at tro mere på, at universet har skabt alt levende, og ikke Gud.

Hvordan har du forberedt dig til dagen?

Jeg har brugt nogle af mine penge på et meget pænt sæt tøj og gjort min tale klar.

Mange børn har gennem tiden hørt i konfirmationstalerne, at de nu trådte ind i de voksnes rækker. Hvad tænker du om det?

Jeg tænker, at det lyder meget rigtigt, da der bliver holdt en kæmpe fest med hele familien, og man skal holde taler og er omringet af flere voksne personer end unge personer.

Hvordan skal I fejre din fest?

Min fest skal fejres på et 3-stjernet hotel i Tårnby/Kastrup. Der er intet farvetema, alle kan have den slags tøj på, de vil. Vi vil starte med forretten og så slappe lidt af, så vil vi have hovedretten og bagefter desserten. Derefter vil der være højt musik og gaveåbning, efterfulgt af fri bar på sodavand til de små, energidrik og alkohol til dem, der får lyst til det.

Der vil også være live optræden af nogle forskellige bands og en bartender til drinks, der skal blandes op. Senere på aftenen, når de små skal sove, vil vi spille nogle drukspil og spise nogle snacks. Der vil være mulighed for overnatning i tilfælde af, at der er for langt hjem, eller det bliver for sent. Alt er betalt på forhånd.

Hvad ønsker du dig allermest i nonfirmationsgave?

Jeg ønsker mig ikke noget som sådan. Udover penge - til hvis jeg kommer i tanke om nogle ønsker efter nonfirmationen.