24. december: "Vi så lyset fra englene i Betlehem"

"Ved midnatstid gik min mand og jeg ud i vinternattens sne og nød stilheden. Ude over havet opdagede vi et stærkt lys - uforklarligt, hvor det kom fra," fortæller pilgrimspræst Elisabeth Lidell. Foto: Privatfoto

Et klart lys julenat gjorde pilgrimspræst Elisabeth Lidell overbevist om, at naturen også fejrer Jesus fødsel

Har du haft en oplevelse, du ikke kunne forklare? Eller været i en situation, hvor en anden udbrød: "Der må være mere mellem himmel og jord"?

Engang fejrede vi jul i vores sommerhus på Mols, og ved midnatstid gik min mand og jeg ud i vinternattens sne og nød stilheden. Ude over havet opdagede vi et stærkt lys - uforklarligt, hvor det kom fra."

LÆS OGSÅ: Præst: De skønneste harmonier fyldte rummet omkring mig

"Jeg spurgte min mand, om han også kunne se det, og det kunne han. Men der var ingen byer eller skibe derude. Retningen var dog god nok: Lyset kom fra Mellemøsten fra engleskarerne i Betlehem.

Hvordan tolker du den oplevelse?

Naturen fejrer også Jesusbarnets fødsel i den hellige nat.

Hvordan vil du beskrive din tro?

Som visheden om, at Kristus slår følge med mig på mit livs vandring på vejen hjem til Gud.

Hvad laver du den 24. december, fejrer du jul? Hvad betyder julen for dig?

Jeg holder jul med familien på det gamle kollegium: Regensen (fra 1623), hvor vores børn bor/har boet. Jeg glæder mig til julegudstjenesten i 'min gamle kirke', Københavns Domkirke, hvor jeg var præst i 80erne."

"For mig betyder julens mysterium, at Gud er kommet så nær, at Kristus kan fødes i vore hjerter. Forhåbentlig er der så plads i 'hjertes herberg'!

LÆS OGSÅ: Jul ifølge præsten: Gud vil være sit menneske nær

Elisabeth Lidell er pilgrimspræst