8. december: "Jeg har haft kontakt med min afdøde far"

Min tro er meget svær at beskrive med få ord, for den er for mig mere end "en tro", men er hele mit verdensbillede, og alle mine overbevisninger griber ind i hinanden, skriver Anja Lysholm, der er forfatter og debattør. Foto: Privatfoto

"Jeg har haft oplevelser, som jeg ved, andre ville kalde for indbildning, men som med min overbevisning, om hvordan verden hænger sammen, giver rigtig god mening og har en for mig logisk forklaring," skriver forfatter Anja Lysholm

Har du haft en oplevelse, du ikke kunne forklare? Eller været i en situation, hvor en anden udbrød: "Der må være mere mellem himmel og jord"?

Det kommer jo an på, hvad man mener med ikke at kunne forklare. Jeg har haft oplevelser, som jeg ved, andre ville kalde for indbildning, men som med min overbevisning, om hvordan verden hænger sammen, giver rigtig god mening og har en for mig logisk forklaring."

"Det har for eksempel været oplevelser af at have kontakt med min afdøde far, at kunne beskrive en venindes afdøde familiemedlem som jeg ikke kendte noget som helst til og at kunne hjælpe en afdød (det, nogen ville kalde et spøgelse) videre, sådan at han ikke længere generede en kvinde, der følte sig generet af ham.

Hvordan tolker du de oplevelser?

Jeg tolker det, som at vi lever videre efter dette fysiske liv. At døden er en overgang til en anden tilstand - ikke en afslutning på hele vores eksistens. Og så tolker jeg det i øvrigt som, at vi alle har muligheden
for at kontakte afdøde, for det er ikke noget, jeg har 'særlige evner' for.

LÆS OGSÅ: Reinkarnation og genfødsel

Hvordan vil du beskrive din tro?

Den er meget svær at beskrive med få ord, for den er for mig mere end 'en tro', men er hele mit verdensbillede, og alle mine overbevisninger griber ind i hinanden.

Grundlæggende tror jeg på, at vi alle er en del af én stor samlet bevidsthed, og at vi inkarnerer her på jorden for at lære noget, hvilket vi fortsætter med (reinkarnation), lige så længe vi har noget at lære. Når vi er færdige med at være mennesker, tager vi en lignende udviklingstur et andet sted i bevidstheden i en anden form, og sådan bliver vi ved for at opleve alle afskygninger af vores bevidsthed.

Det er ikke en overbevisning, jeg 'har valgt', fordi jeg synes, den er mest bekvem eller behagelig (faktisk synes jeg, det ville være særdeles meget nemmere, hvis det her liv, var det eneste, vi havde, men det virker ganske enkelt ikke logisk på mig efter alt, hvad jeg har oplevet, hørt og læst), og som sagt er det en overbevisning der griber ind i mit liv på alle områder.

Den betyder, at jeg kan se en grund til at udvikle mig i det her liv, være et godt menneske, have et godt forhold til andre mennesker og meget andet. Der er ikke noget som helst, der er ligegyldigt.

LÆS OGSÅ: Hvor bliver sjælen genfødt?

Hvad laver du den 24. december, fejrer du jul? Hvad betyder julen for dig?

Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal i år. Jeg har altid helst fejret jul med min allernærmeste familie, men her midt i mit voksenliv er mange ting ændret i familien. Mine brødre har fået deres egne familier, som de
holder jul med, og selv om jeg altid er velkommen hos dem, er det alligevel ikke det samme som at være den helt nære familie, vi var engang.

Nogle år har jeg holdt jul med en kæreste, men det skal jeg ikke i år. Så jeg ved ikke endnu, hvad jeg ender med. Men jeg elsker al den julehygge, der er hele december og har gerne mit kunstige juletræ til at lyse op i stuen og nyder, at jeg endelig har årets undskyldning for at høre gamle amerikanske julesange med Frank Sinatra, Ella Fitzgerald og Dean Martin en hel måned.

Det kunstige juletræ synes mange er skrækkeligt, men det har en historie. Jeg havde en spirituelt orienteret kæreste, som syntes, det var skrækkeligt at fælde træer bare for at tage dem ind i stuen og så smide dem ud, når de var døde. Så kompromiset blev altså et kunstigt træ, og det har jeg så beholdt siden. Når der er lys i, ser det faktisk fuldstændig lige så hyggeligt ud som et rigtigt træ. Og julen handler for mig mere om den følelse, jeg har indeni af kærlighed, taknemmelighed og forbundethed med mine nærmeste, end det handler om traditioner, der absolut skal være på en bestemt måde.

Anja Lysholm er forfatter og debattør. Besøg hendes hjemmeside Efterlivet.dk.

LÆS ALLE AFSNIT AF JULEKALENDEREN "EN UFORKLARLIG OPLEVELSE"

Min tro er meget svær at beskrive med få ord, for den er for mig mere end "en tro", men er hele mit verdensbillede, og alle mine overbevisninger griber ind i hinanden, skriver Anja Lysholm, der er forfatter og debattør. Foto: Privatfoto