18. DEC. Buddhist: Jesus har inspireret et imponerende antal mennesker

Buddhismen har altid integreret sig til forskellige kulturer. Fra Indien til blandt andet Tibet og nu til Vesten. Buddha er ikke nogen gud eller noget, der er større eller mindre end os. Han er et spejl for vores eget sinds fulde potentiale med den ene mission at gavne alt levende. Alt, hvad han ønsker, er at vi har det godt, så hvis man hygger sig og kommer hinanden ved juleaften, er det helt fint, fortæller lærerstuderende og buddhist Anders Riisgaard Rasmussen. Foto: Privatfoto

Det vigtigste Jesus gjorde, var at være et godt eksempel. At holde fast på sin tro og holdninger selv i nødens stund, det kræver virkelig modenhed og styrke, mener lærerstuderende og buddhist Anders Riisgaard Rasmussen

Hvem var Jesus? Hvad betyder han i din religion?

Jeg ser Jesus som en historisk person, der har inspireret et imponerende antal mennesker til et liv med mere næstekærlighed. Hvor der end er katastrofer rundt om i verden, er de kristne næsten altid først med nødhjælp, og hvis folk så skal synge en salme eller to, før de spiser deres suppe, er det jo til at leve med.

LÆS OGSÅ:Studerede Jesus buddhisme i Indien?

Hvad mener du var det vigtigste, Jesus gjorde?

Jeg mener, at det vigtigste Jesus gjorde, var at være et godt eksempel. At holde fast på sin tro og holdninger selv i nødens stund, det kræver virkelig modenhed og styrke."

Hvad laver du den 24. december?

I år fejrer jeg jul sammen med min mor, men der er også mange, der fejrer jul i buddhistisk center på Svanemøllevej. Der er juleand og flæskesteg, juletræ og mandelgaver, som alle andre steder. Buddhismen har altid integreret sig til forskellige kulturer. Fra Indien til blandt andet Tibet og nu til Vesten. Buddha er ikke nogen gud eller noget, der er større eller mindre end os. Han er et spejl for vores eget sinds fulde potentiale med den ene mission at gavne alt levende. Alt, hvad han ønsker, er at vi har det godt, så hvis man hygger sig og kommer hinanden ved juleaften, er det helt fint. LÆS OGSÅ:Hvad siger andre religioner om Jesus?

Hvad er dit yndlingscitat af eller yndlingsberetning om Jesus?

Elsk din næste som du elsker dig selv. Det er et godt udgangspunkt. I buddhismen siger man, at "jeg" kun er én, og "de" er rigtig, rigtig mange, så selvfølgelig er det mest naturligt at tænke på dem før én selv.

Anders Riisgaard Rasmussen er lærerstuderende, buddhist og panelist på religion.dk.