Kirke, kultur og natur til din vinterferie

Billedet viser indgangen til Statens Museum for Kunst. Museet har netop åbnet for en ny udstilling med skagensmaleren Anna Ancher. Udstillingen viser blandt andet en række kristne motiver og sætter dermed Anchers opvækst og kunstneriske liv i et nyt lys. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Børns Vilkår opfordrer til en stressfri vinterferie med plads til kedsomhed. Men hvis du nu alligevel ikke kan lade være med at stikke snuden ud af hoveddøren, har vi samlet en række begivenheder, du kan tage del i denne vinterferie

1. Anna Ancher i nyt lys på SMK
I sidste uge åbnede Statens Museum for Kunst op for en ny udstilling med Anna Ancher. Hun er ofte blevet kaldt lysets maler, men denne udstilling betoner en anden side af Ancher. Billederne emmer af religiøse scener og motiver, som skildrer hendes indremissionske opvækst og det religiøse liv i Skagen.

Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K
Hvornår: 8. februar til 24. maj
Læs om udstillingen her

2. Byg en by i LEGO
Bethelkirken i Aalborg inviterer til byggevent med LEGO for børn i alderen 6-12 år og legesyge voksne.

Hvor: Berthelkirken i Aalborg, Niels Ebbesen Gade 14, 9000 Aalborg
Hvornår: 15.-16. februar kl. 10-15
Læs om eventet her

3. Bestseller og filmvisning
Cinemateket holder Iran-temaaften om bestseller-bogen "Kvinder uden mænd" (2019) skrevet af den iranske forfatter Shahrnush Parsipur. Her kan du møde bogens danske oversætter Nazila Kivi. Desuden vises filmatiseringen af samme bog, som er lavet af den iranskfødte videokunstner Shirin Neshats.

Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Hvornår: Mandag den 17. februar kl. 17.30-18.30
Læs om eventet her

4. Uhygge i Domkirken
Roskilde Domkirke laver særlige familieomvisninger, hvor der fortælles uhyggelige historier fra domkirken. Én af historierne starter sådan her:

"Stormen raser, bølgerne pisker, og skibet er ved at gå ned. Alle på skibet er bange, for de ved, at det er en hav-dæmon. Dæmonen kræver et offer, men et helt særligt kranie redder dagen".

Hvor: Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde
Hvornår: Alle hverdage i uge 7 og 8 kl. 10.30, 11.30 og 12.30
Læs om eventet her

5. Vintervandring på Helgenæs
Syd for Nationalpark Mols Bjerge ligger halvøen Helgenæs – en naturperle hvor du skal lede længe efter larm. Trods nøgne træer og våde stier inviterer Nordic Destinations på en 25 km lang vandretur, der når hele vejen rundt om øen.

Hvor: Helgenæs Naturefterskole, Vængesøvej 3, 8420 Knebel
Hvornår: 22. februar kl. 9.00-17.99
Læs om eventet her

6. Tid til fordybelse
Sognepræst Kirsten Søgaard Kjær inviterer til en samtale om tid og tro i Odense Domkirke. Samtalen tager udgangspunkt i den kommende søndags evangelietekst og er for alle, der interesserer sig for bibelske tekster og livets store spørgsmål.

Hvor: Odense Domkirke, Skt. Knuds Salen, Klosterbakken 2, 5000 Odense
Hvornår: 12. februar kl. 16.30-18.00
Læs om eventet her

7. Drop-in meditation
Den tidligere buddhistiske munk Stephen Pende har gennem 35 år praktiseret forskellige buddhistiske traditioner. Han vil guide øvede såvel som nybegyndere gennem to timers absolut ro og kontemplation, der vil udforske helt simple vejrtrækningsmetoder samt de mere intense afkroge af meditationen. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Hvor: Center for Tibetansk Buddhisme, Nørregade 7 B, 2. th, 1165 København K
Hvornår: 11. februar kl. 19.00-21.00
Læs om eventet her