"Homoseksualitet er ikke en moralsk synd"

"For at fjerne alt tvivl: Bibelen forbyder sort på hvidt samleje mellem to mænd. Dette er og har altid været det ortodoks-jødiske standpunkt - om man kan lide det eller ej," skriver den jødiske debattør David Lexner.

"Som ortodoks jøde benægter jeg ikke det bibelske forbud mod homoseksuelle forhold. Men jødisk lov tager udgangspunkt i hele 613 Torahforskrifter, og kun to drejer sig om homoseksualitet," skriver debattør David Lexner

Kirkeministerens ønske om at tillade kirkelige vielser af homoseksuelle har skabt storm i de gejstlige vande. Biskopper og præster på begge sider af debatten råber højt, så netop deres syn på det kontroversielle forslag skal blive hørt.

Men det er ikke kun i lille Danmark, at debatten omkring religionens forhold til homoseksualitet raser.

Homodebatten verserer også i jødiske kredse
Den hollandske overrabbiner Aryeh Ralbag blev i januar suspenderet fra sine pligter, efter at have skrevet under på et åbent brev som opfordrer homoseksuelle jøder til at søge behandling for deres seksuelle trang.

Rabbiner Ralbags følgende undskyldning reddede imidlertid hans embede, men debatten raser videre i de jødiske menigheder verden over.

Bibelen forbyder samleje mellem mænd
For at fjerne alt tvivl: Bibelen forbyder sort på hvidt samleje mellem to mænd. Dette er og har altid været det ortodoks-jødiske standpunkt om man kan lide det eller ej.

Det kan påstås, at Bibelen ikke længere er relevant; at den blev skrevet i en tidsperiode der relaterede anderledes til kønsrollerne. Legitimt argument? Ja, men det kan aldrig bruges mod en ortodoks rabbiner, som ser Guds skrifter som evig sandhed.

Overrabbiner Aryeh Ralbags modstand mod homoseksualitet er en klar afspejling af Bibelen og dens jødiske lovgivning. Så man kan vel ikke forvente sig andet af rabbinere, eller for den sags skyld af præster eller andre religiøse overhoveder, end at de råber op, når man vil gøre parforholdet mellem to mænd eller to kvinder til samvær, der er velsignet af Gud. Eller kan man?

Der findes mange forskellige afskyeligheder
Nogle troende påstår, at homoseksualitet er en alvorlig synd, fordi Bibelen kalder det "afskyeligt". Men ordet afskyelig forekommer hele 122 gange i Bibelen.

At spise mad, som ikke er forberedt ifølge forskrifterne, er "afskyeligt." En kvinde, der vender tilbage til hendes første mand, efter at have været gift i mellemtiden er "afskyelig." Ja, selv misundelse, løgn og sladder betegnes som afskyeligheder.

Som ortodoks jøde benægter jeg ikke det bibelske forbud mod homoseksuelle forhold. Jeg placerer det blot i en sammenhæng.

Jødisk lov tager udgangspunkt i hele 613 Torahforskrifter. Kun to drejer sig om homoseksualitet; forbuddet mod sex mellem to mænd og forpligtelsen til at gifte sig og få børn.

Der er så utroligt meget andet at koncentrere sig om. Eller som den amerikanske rabbiner Shmuley Boteach, der har skrevet bogen "Kosher Sex", har sagt det:

"Når jødiske homoseksuelle par fortæller mig, at de aldrig har været tiltrukket af det modsatte køn og er desperat alene, fortæller jeg dem: 'I har 611 bud tilbage. De burde holde jer beskæftiget nok. Hold kosher, sluk for fjernsynet på sabbatten og åben jeres hus for gæster. Bed til Gud tre gange om dagen. Der er rigeligt at tage sig til!'"

Homoseksualitet er ikke nogen trussel
Nogle påstår, at homoseksuelle par er samfundets største trussel mod det traditionelle ægteskab og mod kernefamilien.

Men når mere end hvert andet heteroseksuelle ægteskab ender i skilsmisse, når en stor del af internettet er dedikeret til at nedværdige kvinden gennem pornografi, og når vi lever med en kultur, som foretrækker materialisme frem for åndelige og moralske værdier, kan vi så virkeligt påstå, at det er de homofile, der ødelægger vore familier? Vi har gjort et fint stykke arbejde selv, tak!

Den overdrevne bekymring for homoseksualitet, der findes blandt mange religiøse grupper, stammer af en fundamental misforståelse af synd. De ti Bud blev givet på to stentavler for at skelne mellem to former for synd: religiøs og moralsk.

Den første stentavle beskriver synd mellem Gud og mennesket, såsom forbud mod afgudsdyrkelse, blasfemi og vanhelligelse af sabbatten. Den anden stentavle taler om utroskab, tyveri og mord, altså moralske synder mennesker imellem.

Homoseksualitet er en religiøs, ikke en moralsk, synd. En moralsk synder skader andre. Bliver nogen skadet af, at to mennesker beslutter sig for at leve sammen?

Og til alle højtråbende religiøse debattører: det er legitimt at mene, at homoseksualitet er forkert; det mener jeg også selv. Men spis lige brød til!

Lad sociologer og psykologer om at fastlægge grundene til og følgerne af homoseksualitet. Homoseksuelle ægteskaber er ikke enden på den vestlige civilisation. Den virkelige trussel er tsunamien af skilsmisser og dens uskyldige børn, der som yoyo'er bliver smidt fra hjem til hjem i weekenden.

David Lexner er jøde, salgschef og debattør