Da mødet med Gud førte til opgør med heavy metal

Mødet med Gud fik Brian Welch til at foretage et radikalt valg i sit liv. På få måneder gik han fra at være guitarist i et heavy-band til at være en stærkt troende og stoffri kristen, der taler i tunger Foto: www.brianheadwelch.net

Brian Welch spillede guitar i heavy metal-bandet Korn. Men efter sit møde med Gud, forlod han bandet for at hellige sit liv til at tale i tunger, hjælpe de fattige i Indien og lære sin datter om Bibelens budskab

I 1994 blev Brian Welch medlem af heavy metal-bandet Korn. 11 år senere forlod han bandet, fordi han havde fundet den kristne Gud og ikke mente, at hans rolle som guitarist i et heavy-band var foreneligt med hans nyfundne tro.

Kristne tatoveringer
De fleste forbinder en heavy metal-musiker med langt hår og kroppen dækket af farverige tatoveringer. Men Brian Welch havde ingen tatoveringer, da han spillede guitar i Korn. Dem fik han først senere. Brian Welchs krop er nu dækket af tatoveringer med bibelske citater, der alle minder ham om at leve efter det kristne budskab.

Succesen Korn
Welch var på overfladen med i Korn, et af verdens mest succesfuld heavy bands med 30 millioner solgte albums, Grammy Awards-nomineringer og store stadionkoncerter i verdens hovedstæder.

Men Brian Welch havde andet end succes gemt under overfladen. Han var ude i et alvorligt misbrug. Et misbrug, han ikke selv kunne styre, og som bestod af alkohol og narkotika. Tilmed var hans kone også afhængig af narkotika, og de havde begge problemer med at udfylde rollen som forældre for deres datter.

Matthæusevangeliet som vendepunktet
Fortvivlet over sin livssituation skrev Brian Welch en e-mail om sin frustration over livet til to af sine venner, der ikke var involveret i hverken stoffer eller musikkens verden. Derimod var de to venner kristne. Brian Welch fik svar på sin e-mail. Svaret var et citat fra Matthæusevangeliet 11:28:

- Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.

Denne e-mail blev et vendepunkt for Welch. Han håbede, at citatet fra Matthæusevangeliet kunne blive hans sandhed. Han ønskede, at nogen kunne give hans sind og krop hvile fra stofferne. I sin desperation begyndte Brian Welch at læse i Bibelen i håb om at få styr på sit liv.

Døbt i samme flod som Jesus
Brian Welch fandt svar i Biblen. Han følte, at han havde fundet svaret på, hvordan han skulle få styr på sit liv. Mødet med Gud fik musikeren til at tage en radikal drejning i sit liv.

På få måneder gik han fra at være guitarist i et heavy-band med sangtekster som Jeg slår hende, stikker hende ned, og knalder hende til at være stærkt troende og stoffri kristen, der taler i tunger. Tilmed blev han døbt i Jordanfloden i Israel, hvor også Jesus blev døbt af Johannes Døberen.

Bruddet med Korn var uundgåeligt, og i februar 2005 gjorde Brian Welch bruddet med Korn officielt. Han ville vie sit liv til Gud.

Negativ reaktion fra omverdenen
Omverdenen og især de mange fans havde svært ved at acceptere forvandlingen fra heavy metal-guitarist til kristen. Mange af Korns fans blev direkte gale og sendte hade e-mails til Brian Welch. Welch bærer dog ikke nag, og mener, at mange fans følte, at han forlod den familie, som de antog Korn for at være.

De resterende medlemmer af Korn var heller ikke ligefrem lykkelige på Brian Welchs vegne. De havde svært ved at forlige sig med det faktum, at de mistede et bandmedlem til Gud. Et af medlemmerne sagde endda til Brian Welch, at når han offentliggjorde grunden til bruddet med Korn, ville omverdenen grine af ham.

Skrev selvbiografi
Og noget tyder på, at det pågældende medlem fik ret. For Brian Welch blev gjort til genstand for gentagne vittigheder på musikkanalen MTV.
Vittighederne påvirkede dog ikke Brian Welch, der var fast besluttet på at leve et liv med Gud.

Senere skrev han bogen 'Save Me From Myself. (Red mig fra mig selv, red.) om sin vej fra heavy metal til Gud, hvilket ifølge ham selv formildede en del fans, som pludselig kunne forstå, præcis hvorfor han forlod Korn.

Jeg er blevet sat på jorden for at være intim med gud
I dag bor Brian Welch alene med sin datter i Arizona, efter at hans kone døde af en overdosis lang tid inden, han selv fandt Gud. Sammen beder de i tunger, lytter til kristen musik og har fundet en ny mening med livet:

- Han (Gud, red.) satte mig på jorden for at føle en enhed og intimitet med ham. Og jeg vil bruge tid hver evigt eneste dag på at lære ham at kende. Jeg vil ikke spilde mere tid. Jeg har spildt nok. Det er det, jeg er blevet sat på jorden for: at være intim med gud. At lære ham at kende så godt som muligt. Lad ham fylde mig med hans hellige ånd, så han kan gøre sit arbejde og lade folk komme i himmerige, udtaler Brian Welch.

Mødet med Gud fik Brian Welch til at foretage et radikalt valg i sit liv. På få måneder gik han fra at være guitarist i et heavy-band til at være en stærkt troende og stoffri kristen, der taler i tunger Foto: www.brianheadwelch.net