Sanskrit "udødelig nektar". En drik som optræder i den vediske og den hinduistiske mytologi. Det er en guddommelig eliksir, som til tider forveksles med soma. Amrit bliver primært forbundet med mytologien, mens soma primært forbindes med det rituelle.

I dag bruges amrit i kulten både inden for hinduisme og sikhreligion. I hinduisme kaldes den blanding af vand, mælk og evt. honning, som guderne i templet bades med, for charan amrit. Den anses for guddommeliggjort, da væsken har berørt guderne. Det betyder, at badevandet samles op og gives som velsignet drik til menigheden i templet.

I sikhreligion bruger man betegnelsen amrit om den bestemte drik, der bruges i forbindelse med navngivnings- og indvielsesceremonier samtidig med, at amrit også bruges som en betegnelse for Gud eller for sikhreligionens helligbog Adi Granth, som henholdsvis den udødelige og evige Gud eller den udødelige og evige bog. Men netop ved at lade amrit få spirituel betydning ved at sammenstille den med Gud, som per definition anses som udødelig og evig, giver man også selve den fysiske indtagelse af drikken sprituel betydning.