Gads religionsleksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z Æ Ø

Bailey, Alice LaTrobe Bateman

1880-1949. Født i England; central skikkelse inden for Teosofisk Samfund i begyndelsen af 1900-tallet; stifter af Arcana School (1923) sammen med sin mand Foster Bailey. Alice Bailey var en af de mest centrale skikkelser inden for det okkulte miljø i Amerika og Europa, og hendes tanker om en ny guddommelig verdensorden er én af grundpillerne i New Age.

Bailey blev introduceret til teosofien i 1915 af to venner i Pacific Grove, Californien, og fascineret af bevægelsens nøgleideer begyndte hun at undervise i dens lære. I 1917 flyttede hun til Krotona, hvor det amerikanske hovedkvarter for Teosofisk Samfund lå, og blev redaktør af tidsskriftet The Messenger.

Bailey hævdede, at hun i 1919 blev telepatisk kontaktet af Djwhal Khul (kaldet Tibetaneren), en åndelig mester som havde udvalgt hende til at være medium (kanal) for en række bøger, som han ønskede at give til verden. Den første af disse bøger, "Initiation: Human and Solar", blev påbegyndt i 1920, og i løbet af de næste 30 år fik hun 19 bøger kanaliseret fra Tibetaneren.

I 1920 brød hun og Foster med Teosofisk Samfund og flyttede til New York, hvor de giftede sig i 1921 og arbejdede for at etablere en uafhængig afdeling af Teosofisk Samfund, og Arcana School blev grundlagt i 1923.