Sanskrit "den sorte", "tiden". I hinduismen en gudinde der primært forbindes med destruktion. Hun kræver blodige ofringer og ses ofte afbildet som en sort skikkelse med tungen hængende ud af munden og med en kæde af kranier omkring halsen.

Kali tilbedes specielt omkring Calcutta, hvor man, indtil englænderne forbød det, ofrede drengebørn til hende. Men også i Sydindien og i Nordindien findes der en kult tilknyttet hende specifikt. I dag ofrer man primært geder og høns, hvis blod hun får. Hun er kendt for at være den store dæmondræber og beskytter således sine tilbedere mod onde kræfter. Hun repræsenterer den kvindelige dynamiske shaktienergi i sin stærkeste form. Og hun forbindes oftest med Shiva som hans dynamiske og aktive del - hans shakti, der har andre navne som Parvati, Durga, Sati, Uma.

Hendes mørke farve kan symbolisere, at alle forskelle forsvinder i mørket, dvs. alle er ligeværdige som hendes tilbedere. Den kan også symbolisere ikke-eksistens: Det statiske, men potentielt dynamiske stadium. Den sidste symbolik bygger på den hinduistiske mytologi, hvor skabelse altid opstår af en ikke-eksistens.

Som tid forbindes hun med den evige tid, der både indeholder ødelæggelse og skabelse af liv.