1926-2011. "Den sande moder/fader". En af Indiens bedst kendte guruer i det 20. århundrede. Folk fra hele verden og med baggrund i forskellige trosretninger valfartede til hans ashram i Andra Pradesh for at overvære hans materialiseringer af genstande og hans fremtrylning af hellig aske, der siges at have haft helbredende effekt. Sai Baba-bevægelsen har flere millioner tilhængere på verdensplan.

Sathya Sai Baba er den anden Sai Baba. Den første, Shirdi Sai Baba, døde i 1918, men forudsagde lige før han udåndede, at han ville lade sig reinkarnere efter otte år. I 1926 i landsbyen Puttaparthi i Andra Pradesh på Shivratri ("Shivas nat") blev Sathya Sai Baba født under navnet Satyanarayana Rahu. Der går mange historier om hans fantastiske barndom, hvor han udførte små mirakler og kunne recitere alle de hinduistiske helligtekster, men først da han som 13-14 årig erklærede, at han var Shirdi Sai Babas reinkarnation, begyndte en egentlig Sai Baba bevægelse. I 1950 byggede man Sai Babas permanente residens i hans fødeby, en ashram med navnet Prasanthi Nilayam ("Bolig for den højeste fred"), der i dag både fungerer som bevægelsens hovedkvarter og som pilgrimsmål.

Sai Baba lagde vægt på et nært forhold mellem ham selv og hver enkelt tilhænger, og han erklærede, at hans hovedmål var at udbrede en universel lære, der bygger på elementer fra forskellige religiøse traditioner såsom buddhisme, hinduisme, islam, kristendom, og zarathustrisme, hvilket også kommer til udtryk i brugen af bevægelsens symboler, der er hentet fra disse traditioners symbolverden.
Hans tilbedere betragtede Sai Baba som en inkarnation af en åndelig mester eller en guddom. De forventes at leve et ædrueligt liv uden indtagelse af kød, alkohol og euforiserende stoffer. Deres trospraksis består især af bøn, spirituelle sange og meditative øvelser.

For nogle år siden blev Sai Baba beskyldt for at have svindlet og narret sine disciple, og der blev fremsat pædofilianklager i en DR-dokumentar fra 2002. Danske tilhængere af Sai Babas bevægelse afviste anklagerne, og Sai Baba blev aldrig retsforfulgt eller dømt.