Indsigt

Mormonsk magasin: Hold jer fra drikke, der ender med -ccino

At drikke kaffe er ifølge kirken Jesu Kristi Sidste Dages Hellige ikke i overensstemmelse med skriften Lære og Pagter, som bliver set som åbenbaret fra Gud Foto: Mark Makela/Reuters/Ritzau Scanpix

”Ordet kaffe fremgår ikke altid i navnet på kaffedrikke,” lyder det i en vejledning til unge mormoner, ifølge den britiske avis The Guardian. Den religiøse bevægelse advarer de unge mod at drikke kaffe ved et uheld

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, kendt som mormoner, sendte en vejledning ud i augustudgaven af deres ungdomsmagasin New Era (Ny Æra) for at advare unge mormoner mod at købe drikke i kaffebarer, hvor kaffe kan være en skjult ingrediens. Ved at drikke kaffe bryder de nemlig med retningslinjerne i en åbenbaring gennem bevægelsens grundlægger, Joseph Smith, som er nedfældet i skriftet "Lære og Pagter".

Vejledningen udkom samtidig med åbningen af en ny kaffebar fra kaffebarskæden Starbucks tæt på et universitet, hvor mange mormoner studerer, i den amerikanske delstat Utah, skriver den britiske avis The Guardian.

Den religiøse bevægelse deler blandt andet et par tommelfingreregler for at hjælpe de unge til ikke at drikke kaffe ved et uheld. I magasinet skriver bevægelsen, at drikke, der er købt i en kaffebar eller i en bar, der er kendt for sin kaffe, højst sandsynligt har kaffe i sig. Bevægelsen advarer derfor de unge:

”Lad enten være med at købe noget i en kaffebar eller spørg altid, om der er kaffe i drikken”.

En undersøgelse i 2016 viste, at omkring fire ud af ti medlemmer af bevægelsen under 51 år havde drukket kaffe i løbet af de sidste seks måneder. Dette har chokeret bevægelsen, da det at gå ind i en kaffebar for få generationer siden blev behandlet som et tabu, skriver The Guardian.

Vejledningen inkluderer også en udførlig liste over navne på de drikke, man skal holde sig fra:

”Drikke, som hedder noget, der inkluderer cafe eller caffe, mocha, latte, espresso eller noget andet, der ender med -ccino, har normalt kaffe i sig”.