Kirke fraråder blodprøver af nyfødte

Scientology opfordrer til en såkaldt stille fødsel, hvor ingen af de medvirkende må tale. Disse tanker har inspireret det amerikanske forældrepars kirke<br>

Fire amerikanske stater, bl.a. Nebraska, kræver, at der tages blodprøve af alle nyfødte senest 48 timer efter fødslen. Blodprøven, som blot er et par dråber, anvendes til screening for en række sygdomme.

Men nu har et ægtepar, Ray og Louise Spiering, anlagt sag mod staten for krænkelse af deres religiøse overbevisning, skriver Arizona Daily Star.

Støj og smerte skader nyfødte
Ægteparret er medlemmer af en fundamentalistisk kristen menighed, der følger dele af Scientologys lære. Blandt andet mener de, at der bør være absolut ro omkring det nyfødte barn, hvor såvel støj som smerte kan skade dets mentale udvikling.

De forlangte derfor, at lægerne afstod fra at tage blodprøven. Og de hævder i den retssag, som de har fået tilslutning til fra endnu seks forældreplar, at staten Nebraska krænker deres rettigheder.

En repræsentant for Scientology, pastor Brian Fesler, oplyste til sagsanlægget, at man herfra anbefaler stille fødsel, hvor de, der deltager, undlader at tale sammen. Samtidig anbefaler man, at forældre undgår at lade deres børn teste.

Forældrene bag sagen har den opfattelse, at det nyfødte barn er i smerter i mindst tre et halvt døgn efter fødsel, og at en blodprøve vil forøge denne smerte.

Modstræbende accepterede de en blodprøve efter 14 dage. Det ville hospitalet dog ikke gå med til. En dommer gav så forældrene en frist på 8 dage, før prøven blev foretaget, hvorefter de anlagde sagen for krænkelse af religionsfriheden.