Børn stiller store og små spørgsmål til paven

I en ny børnebog svarer pave Frans på Mohameds og en række andre børns spørgsmål om tro og eksistens. Foto: Giampiero Sposito/Scanpix

I en ny børnebog svarer pave Frans på spørgsmål fra 30 nysgerrige børn. Her kan du læse, hvad tre af børnene spurgte om

De fleste børn ligger inde med mange spørgsmål. Nogle gange er det store spørgsmål, andre gange er de rundet af en simpel børnelogik.

I en ny bog med den engelske titel "Dear Pope Francis" (på dansk Kære Pave Frans) imødekommer paven 30 spørgelystne børn fra hele verden med svar, der vedrører tro og eksistens. Det skriver flere internationale medier.

Idéen til bogen kommer fra præst og redaktør på det katolske tidsskrift Civiltà Cattolica, Antonio Spadaro. Han var den første, der interviewede pave Frans, efter den hvide røg blev sendt ud af skorstenen i Det Sixtinske Kapel tilbage i 2013 som bevis på, at pave Frans var det nye katolske overhoved. 

Læs her tre af børnenes spørgsmål til paven 

8-årige Basia fra Polen ville vide, hvad paven gerne ville være, da han var lige så gammel som hende. Pavens svar var slagter.

Syriske Mohamed på 10 år spurgte i bogen, om verden vil blive smuk igen. Paven svarede drengen, at hans lidelse ikke vil vare for evigt. 

Den australske dreng Luca på otte år havde også et spørgsmål til paven: "Kære pave Frans, min mor er i himmelen. Vil hun få englevinger?"

Og paven svarede: "Nej, men hun er den mor, du kender, smukkere end nogensinde, smilende og fyldt med kærlighed til dig." 

Uddraget er oversat til dansk af redaktionen og hentet fra den religiøse nyhedsside religionnews.com.
 
Bogen "Dear Pope Francis" er udgivet på engelsk og spansk. I USA er bogen udgivet af forlaget Loyola Press og i Italien ved forlaget Rizzoli.