Eksorcist: Hitler var besat

Ikke Hitler men en dæmonisk besættelse var skyld i de nazistiske rædsler, mener den ledende katolske eksorcist fader Amorth

Fader Gabriele Amorth har udtalt til Vatikanets radio, at både Adolf Hitler og hans russiske modstykke, Josef Stalin, var besatte. Ja, ikke blot Hitler men samtlige nazister skulle efter den katolske præsts vurdering have været kollektive besatte. Nazisternes rædselsregime er ifølge fader Amorth i sig selv er bevis på, at de var kollektivt besatte af Satan.

Paven forsøgte eksorcisme
Den 80 år gamle fader Gabriele Amorth, der er ledende eksorcist i Vatikanet og præsident for den internationale forening af eksorcister, International Association of Exorcists, blev interviewet af Vatikanets radio i august, hvor han for eksempel udtalte:

- Selvfølgelig eksisterer Djævelen, og udover at kunne besætte en enkelt person, kan han også besætte grupper og hele befolkninger.

Fader Gabriele Amorth hævdede videre:

- Jeg er overbevist om, at alle nazisterne var besatte. Alt, hvad du behøver, er at tænke på, hvad Hitler gjorde. Det er næsten sikkert, at de var besatte af Djævelen.

Det er også kommet frem, at pave Pius XII angiveligt havde forsøgt en "langdistance" eksorcisme af Hitler, som dog ikke havde nogen effekt. Det manglende resultat kommer dog ikke bag på Fader Amorth, da en eksorcisme ifølge ham kræver, at eksorcisten er til stede foran personen, som endvidere skal være samtykkende og motiveret.

Udøvelsen af eksorcisme i den katolske kirke har ellers været dalende siden Det Andet Vatikanerkoncil i 1962-65, men kom siden stærkt tilbage via den karismatiske bevægelse, og formentlig med en vis inspiration fra filmen "Eksorcisten" fra 1973.

Hitlers okkulte forbindelser
Hitlers personlige interesse i det esoteriske skulle antageligt have været ret lille, i alt fald officielt. Umiddelbart nævner fader Amorth da heller ikke Hitlers forbindelser til det okkulte miljø og det okkulte Thuleselskab eller forbindelserne mellem Thuleselskabet og det tyske arbejderparti, som senere blev til det nationalsocialistiske tyske arbejderparti, bedre kendt som Nazipartiet.

Men flere af Thuleselskabets medlemmer blev fremtrædende i det senere Nazityskland, heriblandt Dietrich Eckart, Rudolf Hess, Alfred Rosenberg, Gottfried Feder, Hans Frank, Karl Harrer og Julius Streicher.

Dietrich Eckart fra Thuleselskabet, som i øvrigt var en af stifterne af det tyske arbejderparti (senere Nazipartiet), var også en af Hitlers tidlige rådgivere, og Hitler dedikerede ligefrem sit andet bind af "Mein Kampf" til Eckart.

Trods disse forbindelser, hører forestillingen om en kollektiv dæmonbesættelse dog til blandt de mere kontroversielle udtalelser. Et problem i denne antagelse er det da også, at det bliver vanskeligt at placere noget menneskeligt ansvar for de nazistiske forbrydelser.