Jehovas Vidner går frem i Cambodja

Jehovas Vidner har netop udgivet sin rapport over, hvor mange vidner der er over hele verden - og ikke mindst, hvor mange timer de har brugt til at vidne for andre. I Cambodja er den største fremgang målt - 44 procent, men til gengæld er der i udgangspunktet også meget få vidner i landet - nemlig 429 fordelt på to menigheder. Det folkerige Brasilien har til gengæld 1.442.641 Jehovas Vidner, og det er det højeste antal i et enkelt land i verden.

I Danmark har vidnerne en svag tilbagegang på 0,7 procent i forhold til sidste år. I alt skulle der her være 15.000 Jehovas Vidner. Rapporten angiver antallet af forkyndere - altså vidner, som går fra dør til dør og deler blade ud eller tilbyder studier i Jehovas Vidners syn på Bibelen.

I Danmark er der i gennemsnit 14.421 vidner på gaden hver måned, som vidner og deler blade ud i sammenlagt 2.181.450 timer hvert år. I år har de mange timer på gader og i døråbninger resulteret i, at 3703 danskere har meldt sig til vidnernes bibelstudium, og 215 er blevet døbt, står der i bladet Vagttårnet.

Den danske informationschef for Jehovas Vidner, Erik Jørgensen, siger, at der er tilbagegang for Jehovas Vidner i hele den vestlige verden, hvor mange andre tilbud konkurrerer med tilbuddet om bibelstudier og åndelig fordybelse.