Ruslands kirke kritisk mod den svenske kirke

Den russiske metropolit Kirill fastslår den ortodokse synodes katagoriske fordømmelse af registreret parnerskab.

Den svenske kirkes accept af registreret partnerskab afføder russisk protest

Ruslands ortodokse kirke har løsnet forbindelserne til den svenske kirke. Det sker som protest mod, at kirken i Sverige nu anerkender registreret partnerskab. Metropolit Kirill, der leder den ortodokse kirkes kontor for udenrigsanliggender, fastslog i en meddelelse, at den ortodokse synode "kategorisk fordømmer" den svenske godkendelse.
www.forbes.com

Den russiske kirke har tidligere totalt brudt sine forbindelser til den episkopale kirke i USA. Bruddet var en protest mod, at den episkopale kirke udpegede en homoseksuel som biskop.

Registreret partnerskab blev ved lov gennemført i Sverige i 1994. Sidste år vedtog den svenske kirke at åbne for kirkelig velsignelse af sådanne partnerskaber, men kirken anerkender dem ikke på linie med ægteskabet.

En talsmand for den svenske ærkebiskop, Gustav Hammar, udtrykker forbavselse over, den russisk ortodokse kirkes reaktion, men erklærede, at effekterne af beslutningen er uklar. Den svenske kirke har ikke nogen direkte kontakt med den russiske.

Talsmanden siger også, at man i forvejen er helt orienteret om, at den russisk-ortodokse og andre ortodokse kirker er imod beslutningen på den svenske synode. Men vi forstår ikke, at man føler det nødvendigt at udtrykke det på denne måde.