Vampyrforfatters Jesusbog filmatiseres af Harry Potter-producer

Anne Rice's bog "Christ the Lord: Out of Egypt", som nu filmatiseres. Foto: Screendump

Fantasy-forfatter Anne Rice, som hidtil har skrevet om vampyrer og hekse, har solgt filmrettighederne til sin bog om den unge Jesus vej ud af Egypten. Harry Potter-producer står for projektet

Anne Rice er ikke hvem som helst. I New Orleans forlyder det, at flere end 100 mennesker kan finde på at dukke op udelukkende for at se hende gå i kirke, og hun har fået hele 16 bøger oversat til dansk. De fleste af dem handler om vampyrer og har undertoner af sex og stoffer.

Men det er ikke kun historier om overnaturlige væsner, der drikker blod som en metafor for samleje, Anne Rice har beskæftiget sig med. Hun har blandt andet også skrevet en bog om de helt unge Jesus vej ud af Egypten. Den hedder Christ the Lord: Out of Egypt og har altså Jesus som 7-årig som emne. Den fortæller, hvordan Jesus begynder at forstå sine unaturlige kræfter og trinvis bliver klar over omstændighederne ved sin mirakuløse fødsel. Den fortælling skal nu filmatiseres, skriver filmmagasinet Variety.com.

Og det er ikke hvem som helst, der skal stå for filmprojektet. Det skal Chris Columbus nemlig, manden bag filmatiseringen af J.K. Rowlings Harry Potter-bøger:

Denne film har potentialet til at blive en filmklassiker, den vil tale til folk i alle aldre, overalt i verden. Jeg er stolt over at være en del af dette utrolige projekt, siger Columbus til Variety.com.

Tilbage til rødderne
Selvom Anne Rice måske i nogles øjne ellers har skrevet om temmelig ugudelige emner som hekse og vampyrer, blev hun i 1998 optaget af sin barndoms katolske opdragelse og begyndte at skrive bøger med kristne temaer. Det holdt dog ifølge Christianpost.com kun til 2010, hvor Rice afsværgede sig nogen form for religion.

Men hendes afsked med kirken har ikke mindsket hendes kærlighed til Jesus-bogen, siger hun til Examiner.com:

Mit hjerte og min kærlighed til Jesus Kristus er i den her bog. Den har intet at gøre med min bevægelse væk fra organiseret religion. Den bevægelse havde noget at gøre med flere teologiske, sociale og politiske spørgsmål, som ikke har nogen forbindelse til Jesus overhoved, siger hun.

Det vides endnu ikke, hvornår optagelserne til filmen bliver påbegyndt.

Forfatteren Anne Rice, hvis bog "Christ the Lord: Out of Egypt" nu filmatiseres. Foto: Wikimedia Commons