Ny børnedokumentar viser 11-årig dreng faste for første gang

Foto: Plus Picture

Da ramadanen begyndte, viste DR det første afsnit af deres nye dokumentar i børnehøjde, ”Hassan”, om en 11-årig der har valgt at faste for første gang

Den er årets største højtid for verdens muslimer, og i år falder den i forsommeren.

Det er ramadanen, som er i fuld gang, og muslimer verden over faster fra solopgang til solned - også i Danmark. 
 
På DR Ultra kan man den næste måneds tid følge den 11-årige Hassan, der selv har valgt at faste for første gang for at gøre sine storebrødre stolte. Hassans forældre kom til Danmark fra Irak for 16 år siden, så Hassan har levet hele sit liv i Danmark og har ikke fastet før.

Men for første gang i sit liv har han valgt at faste, og dokumentarserien viser livet for et helt almindeligt skolebarn, som samtidig skal få hverdagen til at hænge sammen med at faste. Man kan blandt andet se Hassans mor giver sin søn en nød-madpakke med i skole, hvis det bliver for svært for ham ikke at spise og drikke i løbet af dagen.

Det har været vigtigt for seriens instruktør Ulla Søe at vise børn fra andre kulturer, fortæller hun til folkeskolen.dk:

”Deres liv og traditioner er interessante og vigtige, og deres historier kan sagtens finde vej til de nationale medier. Men det har også været vigtigt at give andre børn indblik i muslimske børns liv."
 
25. juni på samme dag som ramadanen slutter med Eid, viser DR Ultra alle afsnittene om Hassan i en samlet film med titlen ”Hassan og ramadanen”.

Læs mere om webserien "Hassan" her