Se sidste trailer til omdiskuteret Moses-film

I den nye film "Exodus: Gods and Kings" er det amerikanske Christian Bale, der spiller hovedrollen. Han har tidligere udtalt, at han mente, at Moses "formentlig var skizofren og en af de mest barbariske personer, han nogensinde havde læst om". Foto: Scanpix.

Moses træder ind på det hvide lærred - igen. Her kan du se den sidste trailer til filmen "Exodus: Gods and Kings"

Biografsæsonen nærmer sig, og til jul får en af årets mest ventede film premiere. Instruktøren Ridley Scott, der tidligere har skabt film som "Gladiator" og "Robin Hood" har kastet sig over en af Det Gamle Testamentes mest kendte OG filmatiserede historier, nemlig den om Moses. Filmen hedder "Exodus: Gods and Kings". 

Der er sandsynlighed for, at filmen, ligesom Moses selv, kommer til at dele vandene. Ifølge The Guardian er publikum nemlig blevet stillet en film i udsigt, der ikke nødvendigvis behandler sit bibelske forlæg korrekt.

Ifølge det amerikanske filmmagasin "Varity" afslørede de første trailere tidligere på året "enorme krigsscener, horisontale panoramer af antikke byer samt rustikke landsbyer og militærlejre - alt sammen præsenteret i 3D."

Premieren på Ridley Scotts film bliver langt fra første gang, historien om Moses vises på det hvide lærred eller tv'et derhjemme. Den mest berømte film-udgave er "De ti bud" (1956), hvor Charlton Heston har rollen som Moses.

I den nye film er det britiske Christian Bale, der spiller hovedrollen. Han har tidligere udtalt, at han mente, at Moses "formentlig var skizofren og en af de mest barbariske personer, han nogensinde havde læst om". Man kan derfor forvente en noget anden karakter end den hjertensgode leder, Charlton Heston præsenterede. Samtidigt har skuespillerens udtalelse skabt tvivl om filmens bibelske budskab.

Rollebesætningen har i øvrigt været udsat for kritik, fordi lutter hvide skuespillere har hovedrollerne som personernes i historien om Moses. Moses selv var af hebraisk afstamning og blev adopteret af den egyptiske faraos datter, men ifølge en artikel i Christian Today er samtlige hovedroller besat af hvide skuespillere. 

Senest var det filmen "Noa" med Russel Crowe i hovedrollen, der forbandt Det Gamle Testamente og Hollywood. Filmen om Moses "Exodus: Gods and Kings" får dansk premiere den 25. december.

RhCzcde8__g