10 citater om tilgivelse

Uden tilgivelse er der ingen fremtid, har den karismatiske sydafrikanske ærkebiskop og nobelpristager Desmond Tutu udtalt. Her holder han tale på Rådhuspladsen under klimatopmødet COP15. Foto: Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Bibelen, Gandhi, Tutu og Oscar Wilde giver forskellige bud på, hvordan og hvorfor man skal tilgive

Religion.dk har samlet 10 citater om tilgivelse:

1. Tilgiver I mennesker deres overtrædelser, vil jeres himmelske fader også tilgive jer. Men tilgiver I ikke mennesker, vil jeres fader heller ikke tilgive jeres overtrædelser.
- Matthæusevangeliet, kapitel 6, vers 14-15

2. At fejle er menneskeligt; at tilgive er guddommeligt.
- Alexander Pope

3. Kristendommen med dens doktriner om ydmyghed, om tilgivelse, om kærlighed, er uforenelig med staten, dens arrogance, dens vold, dens straf, dens krige.
- Leo Tolstoy

4. De svage kan aldrig tilgive. Tilgivelse er en egenskab, der tilhører de stærke.
- Mahatma Gandhi

5. Gengældelsen for en ond handling er noget tilsvarende, lige så ondt som den. Men den, der bærer over og skaber forlig, ham vil Gud lønne. Han elsker ikke dem, der handler uret.
- Koranen 42:40

6. Uden tilgivelse er der ingen fremtid.
- Desmond Tutu

7. Ham, der ikke kan tilgive andre, ødelægger broen, som han selv er nødt til at passere, hvis han nogensinde skal i himmelen; for alle har behov for at blive tilgivet.
- George Herbert

8. Den, der efterstræber hævnen, burde grave to grave.
- Gammelt kinesisk ordsprog

9. Du kan tilgive næsten alt. Men du kan ikke tolerere alt. Vi er ikke tvunget til at tolerere det, folk gør, fordi vi skal tilgive dem. At tilgive healer os personligt. At tolerere alt sårer os i det lange løb.
- Lewis B. Smedes

10. Tilgiv altid dine fjender intet irriterer dem mere.
- Oscar Wilde