Amerikanske kristne i ophidset debat om regnbueflag og kors

Lille pige holder et regnbueflag til en Gay Pride-parade i delstaten Ohio i USA. Foto: Ritzau Foto

Efter en tidligere præst efterlyste et kors-symbol som modsvar til det regnbueflag, som Facebook stillede til rådighed hele juni, er han blevet ramt af intern kritik fra konservative kristne, der ikke mener, han bør kritisere homoseksuelle

I juni lancerede Facebook et regnbueflag, som i en måned ville fungere som supplement til de reaktions-emojier, man kan bruge ved Facebook-opslag, for eksempel "synes godt om", "wow" og "ked af det".

Flaget kom i forbindelse med den årlige Gay pride måned i juni, som er en amerikansk festival, hvor LGBT-miljøet (Foreningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) går på gaden for at fejre forskellighed og for at sætte fokus på LGBT-personers rettigheder. Facebook begrundede tilføjelsen af regnbueflaget med, at de ønskede at ”fejre kærlighed og mangfoldighed”.

Festivalen holdes i juni for at mindes Stonewall-optøjerne i 1969, hvor politiet udførte en razzia mod homoseksuelle i new yorker-bydelen Greenwich. For første gang i amerikansk historie kæmpede det seksuelle mindretal imod magthaverne, og begivenheden markerer derfor starten på den seksuelle frigørelse for LGBT-folk.

Det var dog ikke alle, der glædede sig over at få det farverige flag på Facebook. Hikmat Hanna, en konservativ kristen, kontaktede Facebook og efterlyste et kors-symbol, som angiveligt skulle bruges til at modsvare regnbueflaget.

Den idé tog tidligere præst og internet-persona Joshua Feuerstein,hurtigt til sig og lavede et billede, der efterspurgte et kors-symbol.

Billedet affødte næsten 30.000 reaktioner, og kommentarsporet flød over af både rosende ord og vrede, heriblandt fra andre kristne, som mente, at Joshua Feuerstein havde misforstået budskabet med regnbueflaget:
 
 ”Som kristne bør vi bekymre os mere om vore egne synder og lære om Guds ord, før vi fordømmer andre eller tænker på, hvilke reaktions-muligheder, Facebook tilbyder,” skrev en af Joshua Feuersteins Facebook-følgere. En anden skrev:
 
”De, der ikke tror, at Gud kan skabe to personer af samme køn, som forelsker sig i hinanden, fornægter Hans omnipotens – hvorfor skulle den almægtige have brug for jeres hjælp? Måske er det ikke en Gud, I tror på, men et idol.”

Andre støttede op om hans forslag og erklærede sig enige i, at Facebook ikke burde have lavet et regnbueflag:

"LGBT-miljøet snyder kun sig selv. Man kan ikke narre naturen. Gud kan ikke skabe mennesker af samme køn, der forelsker sig i hinanden," skrev en af Joshua Feuersteins tilhængere i kommentarsporet.
 
Joshua Feuerstein er tidligere blevet kritiseret for sin modstand mod homoseksuelle og har før forsøgt at bestille en kage med teksten: ”Vi støtter ikke homoseksuelle ægteskaber” hos en bager, der nægtede at lave den. Efterfølgende modtog bageren trusler fra flere af Joshua Feuersteins Facebook-følgere.

Artiklen er opdateret den 4/7 - 2017 kl. 10.55.