LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Ateismen vokser vildt på nettet

På DR's hjemmeside kan man besøge Rædselskabinettet, hvor man kan se en række usmagelige og grænseoverskridende videoer om, hvad religion kan få mennesker til at gøre. - Foto: Screendump

Flere og flere hjemmesider vidner om en organisering af en selvbevidst gruppe: Dem, der ikke tror på noget. Se her siderne, hvor de gudløse mødes

Ateisme og fritænkning
På den amerikanske hjemmeside WordPress.com har en række mennesker startet et blogforum for ateister. Her kan man skrive blogindlæg, debattere, se videoer og møde andre ateister.

Indtil videre kan man klikke sig ind på mere end tyve kategorier, der er blevet debatteret som for eksempel Bibelen, religion og politik.

Ateism.nu
På den svenske hjemmeside Ateism.nu finder man flere hundrede videoklip, lagt ind af sidens brugere. Videoerne handler om alt fra evolution og ateistiske eksperimenter til udtalelser fra berømte ateistiske personligheder som for eksempel forfatteren Sam Harris.

Længere nede på siden finder man også link til Sam Harris hjemmeside, hvor man kan komme i kontakt med den kontroversielle forfatter og læse om hans bøger.

Ateistisk forum
Den danske hjemmeside ateist.net er samlingssted for foreningen, Ateistisk Forum, der blev startet i 2002. Deres online debatforum er gruppens formelle samlingssted, hvor deres vision udleves; at formidle ateisme og religionskritik og skabe fællesskab blandt ateister.

På siden kan man læse nyheder, artikler, essays, biografier og diverse temaer samt finde links til andre ateistiske sider. Lige nu kan man læse et tema om Bibelforfalskning.

Ateistisk selskab
ateist.dk, endnu en dansk hjemmeside, kan man læse definitionen på ateisme og de mest stillede spørgsmål om emnet. Ateist.dk drives af foreningen Ateistisk Selskab, der arbejder for adskillelse mellem religion og stat i Danmark og alle menneskers ligeværd.

Lige nu arrangerer Ateistisk Selskab en bustur til Nordengland, hvor en ateist for nylig har set et billede af Big Bang på et stykke ristet brød.

Derudover får man på siden adgang til relevante nyheder fra andre medier. For eksempel kan man læse om den nye begravelsesplads for ateister på Vestre Kirkegård.

DR-tema om ateisme
På Danmarks Radios hjemmeside sættes der lige nu fokus på ateisme. Her kan man møde fem kendte ateister og læse deres forskellige udsagn. Udover legender som Sam Harris, optræder også danskerne Lone Frank og Nicolai Cederholm. På siden kan man også tage testen "Er du en god ateist?" og se en oversigt over, hvor mange procent af befolkning, der er ateister.

Endelig kan man besøge Rædselskabinettet, hvor man kan se en række usmagelige og ekstreme videoer, der viser, hvad religion kan få folk til at gøre. Nogle af videoerne rummer så voldsomme og grænseoverskridende scener, at de er forsynet med advarselsskilte.

Gud er menneskeskabt
Sætningen: Gud er menneskeskabt, religion er hjernevask indleder websiden gudermenneskeskabt.dk, der rummer en blanding af kritiske videoer, citater, bogtitler og formulerede standpunkter.

Personen bag denne side, der ønsker at være anonym, vil gøre opmærksom på den oversete gruppe, der ikke tror på noget, nemlig: ateister, fritænkere, rationalister, agnostikere og brights. Hans formål er at provokere religiøse mennesker, hvilket han gør igennem vrede og nedladende citater. Hele siden har karakter af en lang monolog, da læseren ikke kan svare igen eller kommentere.

The Brights
Den amerikanske hjemmeside the-brights.net er lanceret af den verdensomspændende organisation, der kalder sig The Brights. Definitionen på en "Bright" er en person, der ser verden udfra et naturalistisk synspunkt og handler ud fra en naturalistisk etik.

The Brights finder man i mere end 140 nationer, og siden bruges til at skabe kommunikation mellem medlemmer fra forskellige lande. Yderligere kan man se billeder af særligt entusiastiske Brights, læse organisationens principper og ansøge om selv at blive en Bright.