Billedserie

Høstfejringer verden rundt

I den lille by Beerfelde på 600 indbyggere i Tyskland fejrer man by- og høstfest ved blandt andet at dekorere vogne i høsttemaer.

Over hele verden markerer man i august og september høstens afslutning og holder festivaler for at fejre dyrkningens udbytte og naturens frugtbarhed. Vi har samlet nogle af de bedste billeder fra fejringerne her

Hvis der er noget, der altid har haft altafgørende betydning for mennesker over hele verden, så er det udfaldet af høsten. 

Det ses eksempelvis ved, at det ikke var én civilisation, der fandt på at dyrke jorden. Tværtimod har man fundet elleve forskellige steder rundt om i verden, hvor landbrug er opstået uafhængigt af påvirkning fra andre folkeslag.

Samtidig er der opstået forskellige religiøse og folkelige ritualer i forbindelse med høsten, og mennesker over hele verden fejrer høstfestivaler og takker guderne for en god høst. Vi har samlet billeder fra seks høstfester, der for nyligt er blevet fejret.

Traditionel dans under høstfestivalen Gejog Lesung i Yogyakarta i Indonesien i starten af september. Foto: Pradita Utama/NurPHoto
Landmænd fra hele Polen mødtes i begyndelsen af september ved Jasna Gora-klostret, hvor de takkede for årets høst. Foto: Artur Widak
En spansk ønolog (det vil sige en, der studerer vin) analyserer druesaft under vinhøstfestivalen i Olite, Spanien, i begyndelsen af september.
Dong-folket, der er en etnisk minoritet i Kina, fejrer høsten med dans og musik i den sydvestlige del af landet. Festivalen er et Dong-folkets vigtigste ritualer. Foto: Sipa Asia
En rytter fra den tibetanske befolkning i det sydvestlige Kina deltager i en konkurrencen ved Ongkor høstfestivalen i det tibetanske autonome områdes hovedstad Lhasa. Ved festivalen beder bønderne om en god høst Foto: Xinhua/Photoshot. All rights reserved.