Se billederne

Ånder danser gennem voodoo-troende på Haiti

En mor holder sin datter, mens datteren er i trance og besat af en af de mange voodoo-ånder.

Voodoo er ikke kun sort magi og tøjdukker med nåle. På Haiti afholdes hvert år en religiøs voodoo-fest, hvor deltagerne ofrer og beder til de gamle ånder. Se billederne fra årets festival her

Hvert år i juli er der fest blandt voodoo-troende på Haiti. De samles ved det store vandfald i byen Saut-d'Eau, hvor de ofrer dyr til ånderne, som besætter deltagerne i trancelignende tilstande.

I voodoo er der én overordnet guddom og mange underordnede ånder, som kan være både gode og onde.

Ordet voodoo stammer fra Fon-folket i det vestafrikanske land Benin. "Vodun" kaldte de deres guder og ånder. Da de afrikanske slaver blev bragt til de caribiske øer, heriblandt Haiti, fra 1500-tallet og frem, medbragte de også deres religion. Europæerne kaldte denne religion voodoo, hvilket ofte var ment nedsættende.

Se billeder fra årets voodoo-festival på Haiti her

Voodoo praktiseres som folkereligion på Haiti. Her afholdes en årlig fest den 16. juli, som er datoen for en vision af Jomfru Maria i 1847.
Familien forsøger at passe på denne kvinde, som er besat af loa - en ånd.
En underlig blanding af musik og duftende urter fylder luften, når ånderne bliver tilbedt. Troende tilbringer mange timer ved vandfaldet for at bede.
Tusindvis af pilgrimme bader i vandfaldene i byen Saut d´Eau. Her siges det ifølge traditionen, at jomfru Maria viste sig i 1800-tallet.
I voodoo-religionen findes mange forskellige ånder, loa'er, som hver har deres egne kendetegn.
Bedende kvinder i the Church of Our Lady of Mount Carmel.