Billedserie

Festligt forårsjævndøgn over hele verden

En nepalesisk kvinde er dækket af farver i anledning af Holi-festivalen i Kathmandu den 20. marts 2019. Holi, der også kaldes farvefestivallen, markerer forårsjævndøgnet ved at sprede farver. Foto: Nisha Bhandari /Ritzau Scanpix

Forårsjævndøgnet fejres på farverig vis kloden over. I Mexico dyrkes der yoga på toppen af en pyramide, i Kirgisistan konkurreres der i gedetrækning og i Indien fyldes bybilledet med farvebomber. Se billedserien med forårsfejringer verden over

Mexico
I Toluca i Mexico markerer en gruppe yoga-entusiaster forårsjævndøgnet ved at lave yogapositioner på toppen af den berømte pyramide "Pyramid of the Sun". Det arkæologiske vidunder i den antikke by Teotihuacan er en af de største pyramider i verden. Derfor besteg tusinder af besøgende pyramiden og at fejre foråret.

Indonesien
Balinesiske folk smører sig ind i mudder ved det traditionelle mudderbad "Mebuug", der afholdes dagen efter den balinesisk-hinduistiske højtid "Nyepi". Nyepi markerer nytåret lige omkring forårsjævndøgnet.

Tyrkiet
Kurdere i Tyrkiet fejrer det kurdiske nytår, Newroz, ved forårsjævndøgnet den 21. marts. Den kurdiske folkefest har i flere år været brugt som en anledning til at kræve flere rettigheder for den kurdiske minoritet og til at markere deres etniske tilhørsforhold.

Azerbaijan
Unge etniske azerbaijanere danser i nationalkostumer ved Newroz-fejring i Georgien. Newroz markerer den første forårsdag, som falder ved det astronomiske forårsjævndøgn den 21. marts.

Indien
I Indien tager børn, der lider af spastiske lammelser, del i fejringen af hindufestivallen, Holi. Farvefestivallen Holi fejrer de lysere tider i Marts omkring forårsjævndøgn.

Kirgisistan
Konkurrencer til hest er en del af Newroz-fejringen i det centralasiatiske land Kirgisistan. På billedet ses hesteryttere, der deltager i sporten "kok-boru", hvor det gælder om, at få fat i et gedekadaver og anbringe det i modstandernes mål.

Balinesere dækker sig i mudder ved den hinduistiske forårsfest "Nyepi". Foto: Sonny Tumbelaka /Ritzau Scanpix
Kurdiske kvinder fejrer nytåret, Newroz, i Istanbul, Tyrkiet. Foto: Lefteris Pitarakis /Ritzau Scanpix
Etniske azerbaijanere danser i traditionelle kostumer ved forårsjævndøgnet. Foto: Shakh Aivazov /Ritzau Scanpix
Indiske børn tager del i fejringen af Holi-festivallen, der markerer forårets komme. Foto: Sanjay Kanojia /Ritzau Scanpix
Ryttere tager del i gedetrækning ved Newroz i Kirgisistan. Foto: Vladimir Pirogov /Ritzau Scanpix
Yoga-entusiaster står på toppen af "Pyramid of the Sun" i Mexico. Foto: Rebecca Blackwell /Ritzau Scanpix