Billedserie

Se de flotte billeder fra de indiske hinduers høstfest

En indisk hellig mand kaldet en "sadhu" beder til guderne efter et rituelt dyp i anledning af høstfesten pongal. Den fejres primært i det sydlige Indien og varer fire dage. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Rafiq Maqbool

Hvert år i januar fejrer de sydlige indere den fire dage lange høstfest pongal, som er en taksigelsesfest til ære for vejrguderne. Årets fest skydes igang tirsdag den 15. januar. Se de flotte billeder fra tidligere års fejringer her

Hvert år i januar fejres høstfesten pongal i det sydlige Indien, primært i delstaten Tamil Nadu.

Pongal markerer høsten af afgrøder og er samtidig en taksigelsesfest til ære for vejrguderne, solen, jorden og kvæget. Festlighederne varer i fire dage, hvor hver enkelt dag har sit eget navn og særlige form for fejring.

På første dag tilbeder hinduer solen og regnguden Indra ved at antænde et stort bål. Anden dag fejrer de solguden Surya, mens kvæget tilbedes den tredje og fuglene den fjerde dag.

Lignende høstfester fejres andre steder i Indien på samme tid: I delstaten Assam kaldes høstfesten Bhogali Bihu, i Punjab kaldes den Lohri, i Andhra Pradesh Bhogi og i resten af landet kendes den som Makar Sankranti.

Se de flotte billeder fra pongal-fejringen, som startede søndag den 14. januar, her:

Madlavningen er i fuld gang i Mumbais gader. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Rafiq Maqbool
En tyr går amok i en menneskemængde under "jallikattu" - en lokal tyrefægtningsfest, som fejres som en del af den lokale pendant til høstfesten, i dette område kaldet "makar sankranti." Her slippes en tyr fri, hvorefter tilskuerne skal forsøge at gribe fat i den og ride på den. Billedet her er fra landsbyen Allanganallur i delstaten Tamil Nadu i Indien. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Bernat Armangue)
Tyren er løs! Billedet er fra landsbyen Palamedu, hvor tyrefægtningsfestivallen jallikattu fejres som led i høstfesten. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Bernat Armague)
Hindu-præster udfører et aftenritual ved floderne Ganges og Yamuna for at takke vejrguderne. Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Rajesh Kumar Singh)
Indiske hinduer tager bad i Sangam, som er knudepunktet, hvor floderne Ganges, Yamuna og den mytiske Saraswati- flod mødes. Det sker som led i høstfesten. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Rajesh Kumar Singh
Indiske hindu-kvinder i fuld sving med at lave mad til høstfesten "pongal." På jorden ligger der sukkerør og gurkemeje-planter, som er hovedingredienser i høstens retter. Dette billede er fra Dharavi, en af verdens største slum-områder, i Mumbai, Indien. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Rafiq Maqbool