LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Syner eller Guds nærvær

Det sker, at Gud lader os erfare sit nærvær gennem syner, billeder, ord og tanker, skriver Ole Skjerbæk Madsen.

Det er ikke alle syner, der er fra Gud. Nogle kommer fra vores underbevidsthed og andre kan være skabt af djævelen. Svar fra Ole Skjerbæk Madsen

Spørgsmål:

Jeg ser til tider et øje i himlen, til tider er der mange, nogle utydelige mens andre er helt perfekte og klare. Hvad er det, jeg ser? Jeg betragter mig selv som kristen.

Anders

Svar:

Kære Anders

Der er muligvis tale om, at du ser syner. Det sker, at Gud lader os erfare sit nærvær gennem syner, billeder, ord og tanker. Øjet er ofte et udtryk for, at Gud følger opmærksomt og omsorgsfuldt med i vore liv. Nogle gange kommer Gud os nær gennem sine engle, og englene er sendebud fra Gud, og de er skabninger, som Gud virker igennem, når der skal være kommunikation mellem jord og himmel. Derfor er der nogle, som ser englene som væsener fuld af øjne.

Det er ikke alle syner, der er fra Gud. Nogle kommer fra vores underbevidsthed og formes af vores forestillingsevne; nogle kan være illusioner skabt af djævelen.

Du må derfor spørge dig selv. Er mine syner ledsaget af en indre fred, eller skaber de uro i mit sind? Gør de Gud stor for mig, eller er de præget af angst? Hvis Gud bliver stor for dig, og hvis du bliver styrket i oplevelsen af, at du er Guds barn og elsket af Gud, er der en god chance for, at dine syner er fra Gud eller en Guds engel.

Jeg foreslår, at du beder denne bøn til Gud:

Gud, jeg takker dig for din kærlighed til mig. Nu beder jeg dig i Jesu navn: Send mig din Helligånd, så at jeg kan skelne mellem, hvad der er fra dig, og hvad der ikke er fra dig. Hvis de syner, jeg har, ikke er fra dig, så tag dem fra mig, men er de fra dig, så lad mig forstå, hvad du vil med mig, og hvor du leder mig i mit liv. Jeg betror mig selv og mit liv i dine hænder. I Jesu navn. Amen.

Med venlig hilsen

Ole Skjerbæk Madsen
Missionspræst og daglig leder af I Mesterens Lys