Tror kristne og muslimer på den samme Gud?

En og samme gud? Eller to forskellige? En læser vil gerne vide, hvorvidt kristne og muslimer tror på den samme gud? Foto: Foto:colourbox.com

Ja, det er én og samme Gud, som jøder, kristne og muslimer tilbeder, skriver søster Abraham

Kære brevkasse

Jeg vil ikke sige, at jeg har nærstuderet hverken Bibelen eller Koranen, men der er ting der tyder på, at muslimer og kristne tilbeder samme Gud.

Jeg er selv Kristen, men har også stor respekt for islam (da jeg netop selv er af den opfattelse, at Gud og Allah er den samme - også ud fra diverse beskrivelser.)

Kan der være noget om det, og betyder det at begge parter ender i Himlen, hvis blot de angrer deres synder begået mod Gud? Eller gælder det om at håbe, at man har valgt rigtigt, når Dommedag komemr?

Jeg har absolut kun lyst til at være sammen med den eneste og sande Gud, men det er svært, når der er to udlægninger af Ham.

Venlig hilsen

David

Svar:

Kære David

Jo, det er én og samme Gud, som jøder, kristne og muslimer tilbeder. Alle tre religioner er monoteistiske, tilbedende én Gud, og den Gud, vi alle tilbeder, er Israels ene Gud, som har åbenbaret sig for os i Bibelen.

I Det Gamle Testamentes tid ventede man paa Messias (ha-Mashiah, den salvede, på græsk Khristos), og det gør jøderne stadig, medens de kristne tror, at han er kommet og venter på hans genkomst på "den yderste dag."

Muslimerne ærer alle de jødiske profeter og også Jesus Kristus ærer de som en stor profet (men ikke som Guds søn).

De kristne tror ikke på tre guder, men som vi udtrykkeligt siger i trosbekendelsen, på én treenig Gud, Faderen, Sønnen og Helligånden.

Med venlig hilsen

Søster Abraham/ Dr. Kirsten Stoffregen Pedersen
Nonne i Jerusalem

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.