Spørg

Kan jeg gå i buddhistisk kloster for en periode?

Hvordan finder jeg et buddhistisk kloster, hvor de snakker enten dansk eller engelsk? spørger en 19-årig, der gerne vil være buddhistisk munk.

Prøv Djursland eller Skotland, foreslår buddhist og bibliotekar Birgitte Kolby Jensen

Spørgsmål:

Goddag. Jeg er indtil videre blevet 19 år gammel og er derfor på kanten til at finde ud af, i hvilken retning mit liv det skal gå.

Jeg har intentioner om at leve uden for samfundet og basere min livsstil på selvforsyning. Jeg har dog også i sinde at blive buddhistisk munk for en periode inden dette, for at hjælpe mig på vej til at lære mere om mig selv.

Jeg har af den grund kigget efter mange forskellige steder, hvor dette kunne vise sig at være en mulighed, men til intet held. De få steder jeg har fundet, har været forbeholdt ikke-dansk/engelsktalende medlemmer. Dette er dog de eneste sprog, jeg taler, så det udelukker jo lidt mine muligheder.

Jeg tænkte på, om I kendte nogle klostre, hvor det ville være muligt at opfylde min drøm? Beliggenheden er på sin vis komplet ligegyldig, da jeg jo alligevel regner med at gøre det til et længerevarende ophold.

På forhånd mange tak.
Christian

Svar:

Kære Christian

Det er lidt svært at svare udtømmende på dit spørgsmål, fordi jeg ikke kender noget til din baggrund, og der er så mange muligheder. Jeg har prøvet at google på buddhistiske klostre, og der findes nogle muligheder for steder i udlandet, hvor der tales engelsk. Jeg kan foreslå dig at kigge på nogle steder, som jeg selv kender til. Det er steder, der følger den tibetanske tradition inden for buddhismen.

Der er et sted, der ligger på Djursland, hvor man kan komme og arbejde som frivillig, men hvor de ikke er munke. Deres hjemmeside er gomde.dk.

Et andet sted er Samye Ling, som ligger i Skotland, hvor der både er munke og lægfolk. De har en hjemmeside, som du kan google.

Der er et kloster i Katmandu, hvor de taler engelsk og har kurser for udlændinge. Det hedder Kopan og du kan også finde deres hjemmeside på Google.

God jagt. Du er velkommen til at skrive igen.

Venlig hilsen
Birgitte Kolby Jensen
Bibliotekar og buddhist

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.