Nærdødsoplevelser

En nærdødsoplevelse kan give mennesker trosvished, og den er både til at leve på og dø på, skriver Bente Chemnitz.

NÆRDØDSOPLEVELSER: Undertiden må vi bare sige tak for en smuk og anderledes oplevelse, og så leve vort liv videre i taknemmelighed - uden at fortabe os i oplevelsen, skriver Bente Chemnitz

Spørgsmål:

Hvad er det, som hænder i en nærdødsoplevelse ifølge dem, der oplever det selv?

Amina Abdul

Svar:

Mit erfaringsgrundlag med nærdødsoplevelser er ikke stort. De få, jeg har talt med, har været stille begejstrede og ikke længere bange for døden. En af dem havde oplevet Jesus sige: "Vores far er ikke parat til at tage imod dig endnu" (Omtalt i min bog: Det sker kun for naboen, side 211). Det er løfterigt, at vi har en far i himlen. Det er, hvad vi tror på, og det var, hvad kvinden levede videre på.

Ingen ved, hvad nær-død-oplevelser er - i virkeligheden. Vores virkelighedsopfattelse er begrænset - og undertiden må vi bare sige tak for en smuk og anderledes oplevelse, og så leve vort liv videre i taknemmelighed - uden at fortabe os i oplevelsen, så vi glemmer at leve.

En nær-døds-oplevelse giver ikke viden om det evige liv - som vi normalt forstår viden. Der er mange hemmeligheder gemt i himlen. Vi ser i et spejl - i en gåde, som Paulus udtrykker det - men oplevelsen kan give mennesker trosvished, og den er både til at leve på og dø på. Og derfor er der meget at sige tak for. Både for dem, der oplevede det, og for os, der får lov at høre om det.

Hilsen

Bente Chemnitz

I læserdebatten kan du selv skrive om dine erfaringer med nærdødsoplevelser og læse om andres.