Nye ansigter på religion.dk

Lone Yalcinkaya er informationschef for Tyrkiet Eksperten og byrådsmedlem for Venstre og svarer nu på spørgsmål fra læserne på religion.dk.

NYE PANELDELTAGERE: Læs her om tre nye kvinder i religion.dk's panel, muslimske Lone Yalcinkaya, kristne Tove Videbæk og buddhistiske Kim Nguyen

Der er kommet tre nye kvinder i panelet, som er klar til at svare på spørgsmål fra læserne. Læs her lidt om kristne Tove Videbæk, muslimske Lone Yalcinkaya og buddhistiske Kim Nguyen - og stil dem dine første spørgsmål allerede nu.

Tove Videbæk har siden 1998 været medlem af Kristendemokraternes folketingsgruppe. Hun har siden 1986 været ansat på KKR/TV som translatør, programmedarbejder, direktionssekretær og senest igennem tre år som direktør. - Stil et spørgsmål til Tove Videbæk!

Lone Yalcinkaya kom til Danmark fra Tyrkiet i 1977. Hun er informationschef i rejsebureauet Tyrkiet Eksperten. Hun kom som første indvandrer i Folketinget for CD i 2000, men meldte sig senere ud af CD og ind i Venstre, hvis holdninger hun i dag repræsenterer i Gladsaxe Byråd. Lone Yalcinkaya er i gang med at oprette foreningen "De frie muslimer", som skal virke som en modvægt til de ekstreme muslimske holdninger i indvandrerdebatten. Lone Yalcinkaya er muslim, men mener ikke, at religion og politik skal blandes sammen. Hun besvarer på religion.dk spørgsmål om følgende emner: den sekulære fortolkning af islam, islam i forhold til politik og demokrati, seksualitet og ligestilling samt børneopdragelse. - Stil et spørgsmål til Lone Yalcinkaya!

Kim Nguyen kom til Danmark i 1979 som vietnamesisk bådflygtning med forældre og søskende. Hun er uddannet læge i 1997 og er nu speciallæge i almen medicin. Kim Nguyen er med i bestyrelsen for et buddhistisk tempel i Odense. Hun holder foredrag for skoler (både gymnasier og folkeskoler) om både vietnamesisk kultur og buddhismen. De spørgsmål, hun ønsker at beskæftige sig mest med, er, hvordan man dyrker buddhismen her i Danmark, og hvordan man anvender (eller i hvert fald forsøger på at anvende) buddhismens lære i hverdagen. - Stil et spørgsmål til Kim Nguyen!