Oplev din indre guddommelighed

Lotus Foto: Foto: sxc.hu

En ung pige overvejer at konvertere til hinduismen. Dhamu Chodavarapu, der selv er hindu, giver hende nogle råd om meditation

Spørgsmål:
 
Kære Dhamu

Jeg er en dansk pige på 18 år, og jeg håber på, du kan svare mig på nogle af mine spørgsmål. Jeg har i en længere periode været optaget af emnet religion. Det optager mig meget, og jeg føler mig splittet hvad angår min egen religion. Jeg har i længere tid været af den overbevisning, at jeg vil konvertere til hinduismen.

Jeg har haft meget svært ved at finde nogen, man kunne blive henvist til. Jeg spekulerer også på, om det at konvertere er en umulig sag, når det nu er hinduismen (og dermed kastesystemet)?

Jeg er fuldstændig forvirret omkring, hvad jeg skal gøre, for jeg er overbevist om, at jeg har truffet den rigtige beslutning.

Håber du kan give mig nogle svar.

Med venlig hilsen
Den forvirrede

Svar: Kære forvirrede

Jeg forstår dit fortvivlede ungdomssind, jeg kan trøster dig med, at du ikke er alene. Måske er du én af dem, der gør noget ved det. Dit ønske om at konvertere til hinduismen vil ikke løse de problemer, du døjer med. Men hinduismen vil måske hjælpe dig til at forstå dig selv og guide dig i livet.

For hinduismen stiller, i modsætning til andre religioner, store krav til mennesker om at være selvstændige individer. Vi ser ikke Gud som én, der sidder fjernt og højt oppe i himlen, som man kan påvirke med en fjernbetjening ved at bede til fra morgen til aften.

Guds og menneskenes forhold er helt unikt i hinduismen.

For hinduer er Gud er ikke nogen regnskabsfører, der holder øje med din gøren og laden. Alle levende væsner har Guds element i sig. Vi mennesker har to universer i os selv, et guddommeligt og et menneskeligt. Hvert har sine behov og stræber efter det. Hvis det menneskelige univers får det største fodfæste i os, vil det opføre sig som aske, der dækker den guddommelige "glød". For at puste den aske ud, sådan at den guddommelige glød forbliver frisk, foreskriver man i hinduismen visse daglige ritualer, som hjælper én til at finde fred og fordragelighed med livet.

Alle kan være hinduer, blot man opnår den erkendelse. At konvertere til en anden religion er lige som, hvis man skifter sin skjorte: Det lugter ens, hvis man ikke først vasker sin krop.

Jeg foreslår, du sidder hver dag ca. 5 minutter i dyb koncentration. Hver morgen efter badet sidder du på gulvet i afslappet tøj. Luk øjnene, forestil dig, at en blomst eller en ting du godt kan lide, er
lige over for dine øjne, eller at du sidder på en stor lotus blomst og du skal balancere på vandet.

Alle hinduer har et mantra, som de får af deres "guru" (religiøse vejviser), men nu kan du bare bruge et simpelt ord, som er lidt eksotisk, som du ikke kender i forvejen, lad os sig "Rama" - en meget kendt retfærdig kong fra et indisk epos, som hinduer opfatter som Guds inkarnation..

Gentag "rama rama", mens du koncentrerer dig om at se din indre blomst eller om at sidde på lotusblomsten. Lad være med at skifte til en anden, hold fast på det, du starter med. Forsøg at udvide meditationstiden langsomt, eller brug det, når du har et uløseligt problem. Du bliver selv inspireret til en løsning, det vil få dig til at tænke "nej, hvor er det såre simpelt " eller "Yes I can do it.".

Alle religioner foreskriver Guds tilbedelse, nogle endda flere gange om dagen, men hinduismen tilskriver den som vejen til at ophøje sin indre guddommelighed.

Så livet bliver nemmere, når man kan beherske og tage vare på sig selv. Det er essensen i hinduismen: At opleve Gud, som er i dig. Gud løser ingen problemer for dig, det gør du selv ved at vedkende dig problemerne.

Du er meget velkomme til at kontakte mig, hvis du har flere spørgsmål.

Med venlig hilsen
Dhamu Chodavarapu
Hindu