Universet har ingen begyndelse eller ende

Hinduer mener, at universet altid har eksisteret, og at der er mange universer, skriver Dhamu Chodavarapu.

Hinduismen adskiller sig fra andre religioner ved ikke at have en traditionel skabelsesberetning, forklarer hindu Dhamu Chodavarapu

Spørgsmål:

Hvordan forestiller hinduismen sig verdens skabelse?

Svar:

Hinduismen er ikke en religion i traditionel forstand. Alle andre religioner har en Gud, som har skabt universer og underdanige mennesker, der tilbeder Ham. Der er foreskrevet love og forordninger om, hvad der er tilladt og ikke tilladt. Men hinduismen foreskriver religionen som personlig individuel livsform og holdning.

Vi har heller ikke en gud, der har skabt verden.

Hinduismen har en unik opfattelse af universet, som ingen andre har defineret. Hinduismen har skabt "nul", der lige som Gud ikke har nogen begyndelse eller ende. Universet, uanset livets form, har heller ingen begyndelse eller ende.

Man mener, at universet altid har eksisteret, og hinduer mener, der er mange universer. Man har aldrig set nyskabelse af et dyr eller en plante, men kun genetiske forandringer, "mutationer", men der er ingen bevis for, at en art udvikler sig til noget andet. Men med tiden tilegner den sig visse egenskaber. Selv to mennesker har ikke samme DNA.

Vi tror, at alle levende væsener har eksisteret parallelt med hinanden altid, mens nogle har større dominans i perioder. Der er ingen bevis for, at mennesker ikke har eksisteret på dinosaurernes tid.

Der er mange fælles fysiske træk mellem mennesker og aber og mellem dinosaurer og vor tids insekter, men der er ingen belæg for, at det ene har ført til det andet.

Derfor har vi ingen traditionel skabelsesberetning i hinduismen.

Med venlig hilsen

Dhamu Chodavarapu, hindu

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.