Allahs tilgivelse kender ingen grænser

Hvis man vender sig i bøn til Allah, så vil ens bøn blive hørt, siger Ahmed Akkari.

BØN OG TILGIVELSE: Allah har mange steder i Al-Quran opfordret os til at bede Ham om hans nåde og tilgivelse, skriver Ahmed Akkari

Spørgsmål:

Hvornår har muslimer brug for tilgivelse, og hvad de skal gøre for at få tilgivelse?

Med Venlig Hilsen
Pia

Svar:

Muslimer har brug for tilgivelse, fordi vi mennesker ikke kan undgå at synde og lave fejl.

"ethvert menneske er syndigt, og det bedste blandt de syndige er de, der angrer" sådan siger Allahs sendebud Muhammed (fred være med ham).

Allah har mange steder i Al-Quran opfordret os mennesker både til at bede Ham om hans nåde og tilgivelse og til, at vi ikke skal følge satans spor, der gerne vil bilde os ind, at Allahs tilgivelse har en grænse.

Allah advarer os altså imod at blive opgivende, uanset hvor store, fatale eller grænseoverskridende vores fejl har været.

Hvis man vender sig i bøn til den Barmhjertige, Mest Nådige, den Tilgivende, (tre af Allahs navne), så vil ens bøn blive hørt, og vi vil blive tilgivet på betingelse af, at vi er ærlige i vores bøn.

Det, man skal gøre for at få tilgivelse, er:

1) At bede Allah om tilgivelse ved at spørge direkte. Man kan altså spørge uden behov for noget mellemled eller særligt rum.

2) At være ærlig overfor sig selv. Man kan ikke snyde Allah, der kender til det dybeste af vores skjulte sind. Man skal oprigtigt have følt, at man har gjort noget forkert. Det er samvittigheden, der tæller og ikke blot ordene alene.

3) At man lover sig selv ikke at vende tilbage til fejlen, og at man vil prøve, så godt man kan ikke at
falde i igen.

Hilsen

Ahmed Akkari
Imam

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.