Bør jeg konvertere til islam?

Et tilhørsforhold til en religion er alene en sag mellem dig og Gud, skriver debattør Lone Skov Al Awssi Foto: colourbox.com

Føler du et dybfølt behov for at følge en religion, så konvertér og praktisér. Det vil så lede til en gradvis ændring af dit liv og dit livsindhold, svarer debattør Lone Skov Al Awssi

Spørgsmål:

Jeg ved ikke helt, hvor jeg skal begynde! Oprindeligt er jeg fra Libanon. Min mor er muslim, og min far er kristen. Religion har ikke fyldt helt det store i vores liv. Det har været fint for mig, da religion aldrig har sagt mig noget.

Men jeg føler mig ikke tilfreds med mit liv, selvom jeg nok bør være det. Jeg bor sammen med min kæreste, og vi har det rigtig godt sammen. Overordnet har jeg, hvad jeg ønsker mig.

Jeg har nu haft en depression i cirka fire måneder, og jeg føler, jeg ikke kan komme ud af det. Det er min livsstil, jeg er utilfreds med og for at være ærlig, så er det islam, der giver allermest mening for mig.

Jeg har lært en muslimsk pige at kende, men det gik ikke som forventet. For jeg følte, at det eneste, hun gjorde, var at udstille mig mildt sagt som en slidt pige på baggrund af, at jeg har sex med min kæreste uden for ægteskabet.

Jeg forstår det ikke; så længe vi elsker hinanden, hvad skulle problemet være så? Jeg føler mig på bar bund. Jeg ved ikke, hvem jeg kan snakke med, og som er villig til at hjælpe mig.

Hvis jeg vælger at blive muslim, kræver islam så, at jeg ikke må have haft sex før ægteskabet? Og skal jeg forlade mit arbejde, da jeg arbejder på et diskotek?

Med venlig hilsen
Susii

Svar:Kære Susii

Tak for din mail.

Jeg kan forstå, at du er kommet i tvivl om, hvorvidt din livsstil er i orden. Jeg ved ikke rigtigt, om du mener i henhold til islam eller mere generelt?

Det liv, du lever med en kæreste, sex før ægteskab, og et arbejde på et diskotek fraviger jo slet ikke i forhold til helt almindelige mennesker i dag - i de vestlige lande i alle tilfælde.

Du skriver, at du har talt med en muslimsk pige, og at det hun fortalte om islam føltes rigtigt, men at hun også på en måde kritiserede din livsstil og fremstod noget "frelst" i sit syn på dig.

Noget lignende har jeg selv oplevet, og det er meget ubehageligt. Det skal du ikke finde dig i, for du er nemlig god nok! Så enten skal du ikke se hende mere, eller også er du nødt til at sætte en stopper for hendes arrogance.

Hvis du har lyst til at vide mere om islam, som din far er vokset op med, eller kristendommen, som din mor er vokset op med, så gør selv en indsats.

Du kan læse om religionerne, spørge andre helt uforpligtende og så, når du har læst og lært en masse, føle efter med dig selv og kun dig selv.

Føler du et dybfølt behov for at følge en religion, så konvertér og praktisér. Det vil så lede til en gradvis ændring af dit liv og dit livsindhold.

Men det skal ske efter et ønske fra dig selv og ikke for at tækkes en kæreste, en familie eller en veninde.

Held og lykke.

Med venlig hilsen
Lone Skov Al Awssi
Katolik og muslimsk gift, panelist på www.religion.dk