Bør jeg slå op med min kæreste?

Det kan være svært at forklare ens tro for andre; men tænk situationen godt igennem og bliv enig med dig selv om, hvad der er vigtigst for dig: din kæreste eller din tro, skriver forfatter, foredragsholder og muslim Aminah Tønnsen. Foto: colourbox.com

Du må forklare din kæreste det, som det er: at du gerne vil overholde din tros leveregler, og at det betyder, at I ikke kan være kærester mere, svarer den muslimske forfatter Aminah Tønnsen

Spørgsmål:

Jeg hedder Ahmad og er 15 år, og fylder snart 16. Jeg er muslim, men jeg beder kun engang imellem, og det har jeg tænkt mig at rette op på så hurtigt som muligt.

Jeg har en dansk kæreste, som jeg har været i seng med. Da vi gjorde det, tænkte jeg ikke så meget over det, men senere kom jeg til at fortryde det. Jeg ved, det er haram (forbudt, red.) at have sex inden ægteskabet, og at det er haram at have en kæreste.

Jeg vil bare vide, hvad jeg skal gøre nu, fordi jeg elsker hende for højt til bare at slå op med hende, men vil også gerne blive en ''rigtig muslim,'' hvis man kan sige det på den måde.
Mange tak for hjælpen på forhånd.

Med venlig hilsen
Ahmad

Svar:

Kære Ahmed

At være menneske betyder blandt andet, at man hver eneste dag er nødt til at træffe valg, som vil få betydning ikke bare for en selv, men som oftest også for ens omgivelser.

Ifølge islam og Koranen vil hvert enkelt menneske fra pubertetsalderen blive draget til ansvar for sine handlinger - og dermed også for de valg, hun/han træffer.

Selvom vi gør alt for at leve som retskafne mennesker, vil vi indimellem fejle, for intet menneske er ufejlbarligt. Da er det vigtigt at huske på, at Gud tilgiver den, der oprigtigt angrer sine fejltrin og forbedrer sig.

Du skriver, du er blevet bevidst om, at der er nogle ting, du skal rette op på for at blive en "rigtig muslim", og så er det, at du skal træffe en beslutning med hensyn til din kæreste.

Personlig vil jeg mene, at man skal se at få rettet op på sine fejl, lige så snart man er blevet bevidst om, at man har begået dem. Ærlighed er vigtigt, så du må forklare din kæreste det, som det er: at du gerne vil overholde din tros leveregler, og at det betyder, at I ikke kan være kærester mere; men at I stadig kan være venner.

Hvis hun accepterer betingelserne, vil I opleve, at venskab kan være mindst lige så berigende som et kæresteforhold - og langt mindre kompliceret.

Det kan være svært at forklare ens tro for andre; men tænk situationen godt igennem og bliv enig med dig selv om, hvad der er vigtigst for dig: din kæreste eller din tro. Når beslutningen er truffet, er det slet ikke så svært at overholde levereglerne, som man skulle tro.

Du er så ung, så det vigtigste for dig lige nu må være at få en god uddannelse, så du bliver i stand til at forsørge dig selv, når du bliver voksen og for alvor er klar til at stifte familie.

Må Gud hjælpe dig til at træffe det rette valg.

Med venlig hilsen
Aminah Tønnsen,
Forfatter, foredragsholder og muslim