- Hjælp, jeg er gravid!

I muslimsk retsvidenskab har man helt fra Profetens tid taget højde for, at der var kvinder, som blev gravide udenfor ægteskab. - Foto: Foto: stock.xchng

I har været to om at bringe dig i denne situation, og I bør være to om at tage ansvaret, skriver Aminah Tønnsen til en muslimsk pige

Spørgsmål:

Salam!

Jeg står i verden største dilemma og har brug for hjælp Jeg er muslim og har en kæreste. Jeg ved godt, det er haram Det er en stor synd, men jeg har desværre begået endnu større synd: vi har været seksuelt sammen, og nu er jeg blevet gravid.

Hvad skal jeg gøre? Jeg har ikke lyst til at fjerne det, da jeg ved, hvor stor en synd det er, men det er jo også en synd at beholde det, når vi ikke er gift Håber I vil hjælpe mig!

Yasmin

Svar:

Fred være med dig!

Allerførst vil jeg minde dig om, at Gud er tilgivende, nådig og barmhjertig.

Dernæst skal du vide, at inden for den klassiske fiqh (jurisprudens) regnes et barn for ægtefødt, hvis det fødes min. 6 mdr. efter ægteskabets indgåelse. Man har altså helt fra Profetens tid være realistiske og taget højde for, at der er par, der har sex uden for ægteskab. Hvis kvinden går hen og bliver gravid, kan parret gifte sig, uden at det går ud over barnets juridiske status. Det betyder, at man i praksis ikke har ret til at fordømme eller 'pege fingre ad' et par, der gifter sig, fordi kvinden er gravid.

Du har besluttet dig for at beholde barnet, og du ved sikkert, hvor svært det er at være ugift mor i indvandrerkredse. I nogle familier vil det være en komplet utænkelig situation, og dit valg vil kunne betyde, at din familie vil bryde al kontakt med dig.

Det nemmeste lige nu vil uden tvivl være, om du og din kæreste beslutter jer for at gifte jer hurtigt. Så bliver det lettere for dine forældre at acceptere tingenes tilstand. Under alle omstændigheder må du tale med din mor så hurtigt som muligt. Måske har hun allerede på fornemmelsen, hvordan sagerne står.

Du må naturligvis også fortælle din kæreste, at du er gravid. I har været to om at bringe dig i denne situation, og I bør være to om at tage ansvaret.

Jeg vil desuden råde dig til at kontakte Mødrehjælpen, hvor du kan få råd og vejledning. Du kan finde adresser på deres hjemmeside.
Må Gud være med dig.

Med venlig hilsen
Aminah Tønnsen, forfatter og foredragsholder