Hvad er forskellen på Koranen og Bibelen?

Tankegangen i islam og kristendom er helt forskellig. - Foto: Foto: Leif Tuxen

Koranen har kopieret mange ting fra Det Gamle Testamente. Men der er alligevel stor forskel, skriver indvandrerpræst Massoud Fouroozandeh

Spørgsmål:

Jeg har hørt, at der egentlig ikke er den store forskel på Koranen og Bibelen, Her tænker jeg selvfølgelig ikke bogstaveligt, men åndeligt, f.eks. skulle De ti Bud også findes i Koranen. Er det sandt?

Med venlig hilsen
John

Svar:

Kære John

Mange tak for dit gode spørgsmål. Ikke alene De ti Bud, men også mange andre ting er kopieret og omformuleret fra Det Gamle Testamente (GT) i Koranen. Men vi finder desværre ikke ret meget af Det Nye Testamente (NT) i Koranen! Derfor er jeg meget skeptisk overfor at sige, at der ikke er nogen særlig forskel på Koranen og Biblen.

I islam er der ingen principiel forskel på loven og åbenbaringen. Det er også derfor, at muslimer lever under loven, ligesom jøderne gjorte under den gamle pagt (GT), mens kristne lever under NÅDEN og drives af Guds ånd (Gal 5,18).

Islam lovgiver, kristendommen viser vejen. Islam handler om ydre hellighed, mens kristendom er hjertets religion. Islam kan ændre folk udefra og ind, kristendommen indefra og ud

(For yderligere info henvendes til min nye bog om Islam og kristendom, ligheder og forskelle bl.a. side 280).

Kærlig hilsen
Massoud Fouroozandeh
Tidligere muslim, nu præst i Church of Love

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.