Hvilke kostregler er der for en muslim?

Beretninger om Profetens kost stemmer overens med, hvad moderne kosteksperter vil mene, er sundt, skriver Tessie Jørgensen Foto: Wikimedia Commons

Der er mange produkter i dagens Danmark, som ikke er tilladte for muslimer, for eksempel svinekød eller dyr, som er slået ihjel, uden at Guds navn er blevet kaldt derpå, svarer muslimsk studerende Tessie Jørgensen

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Hvad må en muslim ikke spise og drikke og hvorfor?

Venlig hilsen
Dafina

Svar:

Kære Dafina

I overensstemmelse med islamisk skik så må en muslim ikke indtage svinekød eller dyr, som er blevet slået ihjel, uden at Guds navn er blevet kaldt derpå, selvdøde dyr og nogle af havets dyr.

Ligeledes gælder det, at alkohol er forbudt. Når det er sagt, så er der en masse produkter i dagens Danmark, som heller ikke er tilladte, såsom produkter, der indholder svinegelatine eller andre dyr, hvorpå Guds navn ikke er blevet kaldt.

Det er heller ikke tilladt at spise produkter, hvor der er alkohol i eller nogle tilsætningsstoffer, som strider imod islamisk lære. Det kan gælde ost, chokolade, kager, slik og lignende.

Det er anbefalet, at man spiser lidt af gangen over flere gange, og man får en varieret kost. Beretninger om Profetens kost stemmer overens med, hvad moderne kosteksperter vil mene, er sundt.

Tessie Jørgensen
Shiamuslim og studerende