Hvordan bliver jeg gift med en konvertit?

Når man føler sig for gammel til ungdomsforeninger, kan moskeen være det rette sted at henvende sig i jagten på en potentiel ægtefælle.- Foto: Foto: colourbox.com

Måske kunne du spørge de andre kvinder til fredagsbønnen, foreslår Aminah Tønnsen en ung muslimsk kvinde, der søger en dansk ægtefælle

Spørgsmål:

Kære Aminah

Jeg er en 34-årig muslimsk pige, som gerne vil giftes med en konvertit.

Jeg har talt med Abdul Wahid Petersen og får at vide, at det ikke er nemt i den alder at finde en konvertit. De fleste danskere, der konverterer, er yngre.

Jeg har læst om at deltage i ungdomsorganisationer, men for at være ærlig, føler jeg mig for gammel til ungdomsorganisationer.

Derudover tror jeg heller ikke min mor vil bryde sig om det. Hvad kan jeg gøre? Kender du nogle konvertitter, som gerne vil giftes med en muslimsk pige? Jeg har selv ingen børn. Jeg kunne godt tænke mig at blive gift med en konvertit i alder 35-45 år, som ikke har børn.

Jeg håber, at du vil være mig behjælpelig - for jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Kærlig hilsen
Ayse

Svar:

Kære Ayse, fred være med dig

Der findes ikke nogen landsdækkende forening for nye muslimer, hvor man kan henvende sig for at etablere en kontakt.

Der kommer en del etnisk danske muslimer i Moskeforeningen på Nørrebrogade i København. Du kunne måske deltage i en fredagsbøn eller et andet arrangement hos dem og snakke lidt med de andre kvinder, der kommer dér. Måske kender de nogen...

Har du forsøgt det muslimske ægteskabsbureau Zawaj.dk? Så vidt jeg kan se, koster det kun 100 kr. at oprette en profil, hvorved man får mulighed for at læse de andre profiler på siden. Zawaj.dk har eksisteret i nogle år nu, og jeg har aldrig set den dårligt omtalt.

Mange muslimer gifter sig i vore dage på tværs af etnisk og national oprindelse - det giver flere muligheder, og mange finder deres tilkomne via deres uddannelse eller arbejdsplads, via fagligt arbejde eller græsrodsarbejde.

Skulle du en dag møde én, du godt kan lide, men som ikke er muslim, så er det jo ikke udelukket, at han med tiden kunne blive interesseret i islam.

Jeg håber, at ovenstående kan hjælpe dig i din søgen.

Med venlig hilsen
Aminah Tønnsen
Forfatter og foredragsholder