Hvorfor må jeg ikke møde min kærestes familie?

Måske er han allerede forlovet eller gift med en anden, og du har uden at vide det indtaget rollen som "reserve- kone", skriver Lone Skov Al Awssi Foto: Katarina Sundelin

Det er fuldstændig ligegyldigt, om din kæreste er muslim, kristen eller hindu. Han er nemlig bare arrogant og egoistisk. Den slags mænd findes i alle religioner, svarer debattør og katolik Lone Skov Al Awssi

Spørgsmål:

Hej

Jeg er en dansk kvinde på 24 år, som har været sammen med min muslimske kæreste i 10 år, dog on/off.

Jeg har mødt hans familie, dengang jeg mødte ham, og nu snakker vi om en fremtid sammen, dog mest mig, da han ikke har tænkt så meget over det, men han vil også have en fremtid og børn.

Jeg konverterede til islam for mange år siden, men har kun praktiseret islam her i den seneste tid. Problemet er, at han ikke vil lade mig møde hans familie. Og jeg kan ikke forstå, at han vil have børn og flytte sammen, inden jeg har mødt dem (selvom jeg har mødt dem for 9 år siden). Han siger, de ikke kan lide mig på grund af, at han har snakket dårligt om mig til dem.

Han vil ikke have børn nu, men først om et år, da han vil se, hvordan jeg er, da han ikke synes, jeg er "god nok" endnu! Vi står og skal flytte sammen her om en måned, men hvis jeg ikke har en chance for at møde hans familie, samt at få en fremtid sammen med ham, så vil jeg ikke spilde min tid. Ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har tit lyst til at droppe det hele, og vi er tit gået fra hinanden på grund af vores diskussioner om hans familie.

Vil jeg nogensinde møde hans familie igen, og er han seriøs med mig? Jeg aner det ikke.

Venlig hilsen
Trine

Svar:

Kære Trine

Tak for din henvendelse, som jeg har læst flere gange.

Du skriver, at du ikke ved, om din kæreste er seriøs med hensyn til jeres forhold,
Du fortæller også, at hans familie ikke kan lide dig, fordi han har talt dårligt om dig tidligere, og at han i øvrigt ikke finder dig god nok til ham.
I bedste fald vil han teste dig et års tid for at se, om du kan bruges. Dette på trods af, at I har haft et forhold i 10 år, og at du mødte hans familie for 9 år siden.

LÆS OGSÅ: Mine forældre vil ikke acceptere min kæreste!

Det er fuldstændig ligegyldigt, om din kæreste er muslim, kristen eller hindu. Han er nemlig bare arrogant og egoistisk. Den slags mænd findes i alle religioner.

Det kan kun gå for langsomt, at du får flyttet dig selv og dit liv langt væk fra ham og hans familie. Du er nemlig alt for god til ham. Du har alle muligheder for at få et godt liv med en anden partner.

I modsat fald risikerer du, at du bliver "andenhustru" i en fundamentalistisk mands egotrip, og det kan hverken du, og da slet ikke eventuelle fremtidige børn, være tjent med.

Det kan godt være, at du stadig er forelsket i din kæreste, og at jeg overskrider dine grænser, når jeg fortæller dig, at du skal se at få det forhold afsluttet lige nu, men jeg har ikke andre muligheder, for jeg ser ikke den nok så svageste grobund for et ligestillet og respektfuldt forhold mellem jer.

Han bruger dig, indtil han og hans familie finder et passende parti, eller også er han allerede forlovet eller gift med en anden, og du har uden at vide det indtaget rollen som "reservekone".
Det duer bare ikke.

Held og lykke med dit nye liv.

Venlig Hilsen
Lone Skov Al Awssi
Salgsagent, debattør og muslimsk gift katolik