Jeg fortryder sex før ægteskabet

I islam hører sex til inden for ægteskabets rammer.

Det er svært at overbevise nogen om, at du fortryder sex før ægteskabet, hvis du stadig går i seng med din kæreste. Lad være med at gentage dine fejltrin og vent på en kæreste, der kan acceptere din fortid, lyder rådet til spørgeren fra muslimsk forfatter Aminah Tønnsen

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 18 og er muslim.

Jeg har desværre begået en kæmpe fejl i min unge alder. For halvandet år siden var jeg forlovet med en, og det varede i næsten 3 år. Og i troen på, at vi nok blev gift, så havde vi sex. Jeg var kun 14 på det tidspunkt, og han var 6 år ældre. Jeg ved det en synd, og jeg ønsker det aldrig var sket. Men efter jeg slog op med ham, begyndte jeg at tage i byen, drikke, have flere kærester, begyndte at gå i uacceptabelt tøj osv., jeg gjorde som alle andre unge i min alder.

Nu har jeg fundet mig en fyr, der også er muslim. Vi vil gifte os, for vi elsker hinanden højt, og vores familier ved at vi er sammen.

Mit problem er bare, at hans familie ikke vil acceptere en pige med min fortid og at jeg ikke er jomfru. Min fyr spurgte mig, om jeg fortryder, at jeg var i seng med andre fyre, og jeg svarede ja selvfølgelig er jeg det. Men han spurgte mig tilbage, hvordan jeg kunne fortryde og så have sex med ham. Jeg svarede, hvorfor stoppe nu, vi har allerede haft sex og skal alligevel giftes. Så sagde han, at jeg ikke rigtig fortryder hvis jeg bliver ved, for man stopper med det man fortryder og viser ærgrelse over for det. Men jeg fortryder virkelig.

Mit spørgsmål er så, har han ret? Burde vi stoppe med at have sex? Og hvad kan jeg gøre, for at gøre min synd mindre, hvis der er noget at gøre.

Hilsen A

Svar:

Fred være med dig

Sikke noget roderi, du er kommet ud i; men sket er sket. Man kan ikke lave om på fortiden; men man kan så sandelig lade være med at gentage sine fejltrin. Jeg kan personlig ikke forstå, at I har sex med hinanden, når I nu begge kender hans families holdning til dén sag. Som det er nu, bliver det nok meget svært - for ikke at sige umuligt - at overbevise hans familie om, at du fortryder din fortid.

Jeg ved, det lyder uretfærdigt, for I er jo to om det: Deres søn opfører sig lige så u-islamisk, som du gør; men i mange muslimske samfund er det jo således, at mændene har lov til at fornøje sig lige så meget, som de vil, medens kvinderne forventes kun at have sex inden for rammerne af et ægteskab - hvis de ellers vil opfattes og behandles som respektable kvinder.

Du kan måske redde jeres forhold, hvis din kæreste går i brechen for dig over for sine forældre og forklarer dem, at han - islamisk set - er lige så skyldig, som du er. Han har sikkert kendt flere kvinder før dig; men det kræver mod og mandhjerte at tale åbent om det.

Hvis han ikke er parat til at kæmpe for jeres forhold, så gå fra ham - så er han ikke værd at græde over.

Du kender de muslimske/islamiske traditioner, så lad dig ikke overtale til at gøre noget, som du senere vil komme til at fortryde. I den slags sager er det altid kvinden, der trækker det korteste strå.

Du er ung endnu, og du møder ganske sikkert drømmefyren en dag: en, der kan acceptere din fortid, og hvis familie vil tage imod dig med åbne arme. Brug i mellemtiden dine kræfter på at få en uddannelse, så du kan klare dig selv, hvis dit drømme-ægteskab ikke holder.

Med venlig hilsen

Aminah Tønnsen, muslimsk forfatter og foredragsholder

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.