Jeg løj for min veninde - tilgiver Gud det?

Du bør også bede om tilgivelse hos din veninde, da det er hende, du har krænket, skriver muslimsk studerende Nour Jørgensen.

Som udgangspunkt tilgiver Gud alt, så længe man beder om tilgivelse oprigtigt og ikke gør det igen, svarer muslimsk studerende Nour Jørgensen

Spørgsmål:

Kære religion.dk

Asslam o alikum. Jeg er en muslimsk pige. Og jeg har løjet for min veninde, fordi hun kunne lide en dreng fra klassen. Jeg har sagt alt muligt, men det, jeg sagde, var løgn! Jeg fortryder det rigtig meget og er også ked af det over det. Min veninde har ikke følelser for ham mere.

LÆS OGSÅ: "Der er ingen grænser for, hvad man som muslim kan tilgive"

Burde jeg fortælle min veninde, at jeg har løjet over for hende? Hvis jeg fortæller hende det, så vil jeg miste hende, og hun vil helt sikkert sige det videre til mine andre veninder, og det ønsker jeg ikke.

Hvad skal jeg gøre? Hvordan får jeg Guds tilgivelse for at have løjet?

Med venlig hilsen
Ramsia

Svar:

Kære Ramsia

Wa alaykum us salam wa rahmatullah (og Guds fred og barmhjertighed være med dig).

Som udgangspunkt tilgiver Gud, Den Ophøjede, alt, så længe man beder om tilgivelse oprigtigt og ikke gør det igen. Du bør også bede om tilgivelse hos din veninde, da det er hende, du har krænket. Jeg forstår godt situationens besvær, men ord vægtes utrolig højt i islam.

Der er derudover også fortrolighed mellem muslimer, så der bør ikke blive sagt noget videre. Men søg om tilgivelse hos din veninde ved at sige: jeg vil gerne bede om din tilgivelse, hvis jeg har sagt eller gjort noget, der har krænket dig.

LÆS OGSÅ: Hvordan beder jeg Allah om tilgivelse?

Og bed om tilgivelse hos Gud, Den Ærede, og så undgå disse handlinger i fremtiden. Så vil Gud, Den Barmhjertige, med sikkerhed være nådig over for dig. Det er ikke tilfældigt, at vi starter hver eneste handling i Guds navn, Den Mest Nådefulde, Den Mest Barmhjertige.

Hilsner om fred

Med venlig hilsen
Nour Jørgensen
Muslim og studerende