Kan homoseksualitet helbredes?

Det kan være vanskeligt at forene sin tro og sin seksualitet, når man som muslimsk kvinde finder ud af, at man er til piger. Foto: .

En muslimsk pige har fundet ud af, at hun er lesbisk og vil gerne helbredes for det. Karen M. Larsen og Aminah Tønnsen giver pigen nogle råd

Spørgsmål:

Jeg er en pige, der har boet i Danmark hele mit liv. Jeg er en meget troende muslim, men nu har jeg fået et stort problem: Jeg har fundet ud af, at jeg er til piger. Det er meget forkert at være homoseksuel, når man er muslim, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg tør ikke fortælle det til min familie eller venner, der også er meget religiøse. Håber der er nogen der vil hjælpe.
 
Jeg har hørt, at der findes steder eller organisationer, der kan helbrede homoseksualitet. Hvis der er nogen, der ved noget, håber jeg i vil hjælpe med et telefon nummer eller e-mail adresse eller hjemmeside til en af disse organisationer.
 

Svar fra Karen M. Larsen:
Det er en myte, at man kan blive helbredt for sin homoseksualitet. Godt nok kan man i fundamentalistiske kristne sammenhænge finde dem, der påstår noget andet, men ved nærmere eftersyn viser det sig typisk, at deres succeser blot er blevet til skabshomoseksuelle eller til skabsbiseksuelle. 

Den eneste holdbare vej for dig er derfor, at du lærer, at forene din tro og din seksualitet, hvad faktisk er muligt, selvom mange siger noget andet. 

Jeg kan i denne forbindelse anbefale dig bogen Den forbandede kærlighed.

Du vil også kunne finde hjælp og videre rådgivning hos følgende tiltag/grupper, der har fokus på bl.a. muslimske homoseksuelle: Salon Oriental og Sabaah.

Kærlig hilsen

Karen M. Larsen, cand.mag.


Svar fra Aminah Tønnsen:

Man kan ikke "helbrede homoseksualitet" som sådan; men jeg mener at have læst, at nogle mennesker op igennem livet veksler mellem at være homo- og bi-seksuelle.

Det fremgår af dit spørgsmål, at du udmærket er klar over, at islam fordømmer homoseksualitet. At leve et dobbeltliv er uholdbart i længden. På den anden side må du nok regne med, at mange i din familie og din omgangskreds vil tage afstand fra dig, hvis du åbent vedkender dig din seksualitet. Det er et valg, du må træffe - på samme måde som vi alle hver eneste dag må træffe nogle valg, hvis konsekvenser er mere eller mindre til at forudse.

Jeg har i et tidligere svar henvist til hjemmesiden Homotropolis. I dag findes der også en hjemmeside for homoseksuelle med etnisk minoritetsbaggrund, Salon Oriental, hvor du kan finde gode råd til at takle situationen.

Du må nok først og fremmest gøre op med dig selv, om du vil betale den pris, som det koster åbent at vedkende dig din seksualitet, eller om du vil se tiden an og få dig en uddannelse og et job, så du er selvforsørgende, før du tager et så stort skridt.

Med venlig hilsen

Aminah Tønnsen, muslimsk forfatter og foredragsholder